48ena Festa de la Verema Sitges 2009

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia

48ena Festa de la Verema Sitges

Sitges celebra el cap de setmana del 18 al 20 de setembre la 48 edició de la Festa de la Verema, organitzada per Foment de Turisme de Sitges amb la col·laboració de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, l’Ajuntament de Sitges i Bodegues Torres.

La festa s’inaugura el divendres a les 20.30 h del vespre amb el Pregó de la Verema a càrrec del periodista sitgetà Joan Sella i Montserrat. Al mateix dia a partir de les 22.30 h. als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro hi haurà l’elecció de la Pubilla de Sitges 2009 d’entre les candidates que presenten diferents entitats de la vila.

Diumenge destaca el premsat del primer most a la plaça del Baluard a les 11.45 h i a les 18.00 h se celebrarà a la Fragata al XXXI Concurs de Trepitjadors de raïm. Tot seguit s’inaugurarà la ja tradicional Font del vi.

Mostra de vins

La Mostra de vins de Sitges arriba enguany a la seva tercera edició i se situarà al Passeig de la Ribera (Platja de la Fragata) els dies 19 i 20 de setembre. Enguany la mostra guanya força, ja que any rere any noves bodegues mostren el seu interès per participar-hi i oferir el seu producte. L’esdeveniment l’organitza l’Agència de Promoció Turisme de Sitges i se celebra en el marc de la 48ena Festa de la Verema.

L’objectiu de Turisme de Sitges és donar a conèixer la riquesa vinícola de l’àrea del Massís del Garraf i per aquest motiu aplegarà els cellers que marquen la identitat d’aquesta zona en diversos estands on s’hi podran tastar els vins de la terra.

Entre els expositors hi ha Torres, Jean Leon, La Vinya, Can Ràfols dels Caus, Can Ramon Viticultors del Montgròs, Montau de Sadurní, Finca Valldosera, Finca Viladellops, Torre del Veguer, Vega de Ribes, Valldolina, Reliance Trading Group, Pinord i ell Celler de l’Hospital Sant Joan Baptista que donarà l’oportunitat de tastar la Malvasia de Sitges, un vi dolç de verema tardana elaborat amb la valuosa varietat autòctona “Malvasia de Sitges”. També hi participa Miguel Torres Chile i Forn Franquesa.

L’horari de la Mostra de Vins, tant dissabte com diumenge serà de 12:00 h. a 15:00 h. i de 18:00 h. a 22:00 h. Per al tast de vins es posaran a la venda dues tipologies tiquets-degustació, que mantenen els mateixos preus que en l’edició anterior. Hi haurà un tiquet que inclourà 2 tasts de vi i un tast gastronòmic al preu de 4 € i un altre tiquet que constarà de 4 consumicions de vi i 1 tast gastronòmic per 6€. A més es lliurà gratuïtament una copa tastavins serigrafiada a tothom qui compri un dels dos tipus de tiquets. No obstant, la copa també es podrà adquirir independentment al preu de 2 € la unitat.

La Mostra de Vins de la Verema de Sitges, esdevé una cita ineludible pels amants del vi que tinguin interès en conèixer i tastar els vins propis de l’àrea del Garraf. Aquesta iniciativa organitzada per l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sitges i el Consell Comarcal del Garraf.