Arriba la XVIII Fira d’Art amb una major qualitat artística

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

sitgesguia.com – la mejor guia de sitges

Arriba la XVIII Fira d’Art amb una major qualitat artística

La XVIII Fira d’Art compta enguany amb 76 artistes, que es distribueixen en 62 estands. El cartell és obra de l’artista Jorge Ferré Veciana.

L’envelat del Passeig de la Ribera acollirà la XVIII Fira d’Art els dies 26 i 27 de març. En aquesta edició la Fira comptarà amb la participació de 76 artistes, procedents de diferents parts de Catalunya que es distribueixen en un total de 62 estands. En aquest sentit, el comissari de la Fira, Lluís Barbadillo, ha explicat que “encara que els artistes locals i comarcals són els que tenen preferència, en aquesta edició visitaran la Fira quatre artistes de Girona i un de Terol amb un alt nivell artístic”. Per la seva part, el regidor de Cultura, Gabi Serrano, ha remarcat que “és una molt bona notícia que tants artistes vulguin venir a la Fira d’Art de Sitges, que cada any va a millor”. L’alcalde de Sitges, Jordi Baijet, ha assegurat que aquest esdeveniment representa “un moment que dóna el tret de sortida a la primavera, una data que coincideix amb el Ral·li de Cotxes d’Època Barcelona- Sitges, i que suposa una activitat econòmica important per al municipi”.

El cartell de l’edició d’enguany ha estat obra de l’artista Jorge Ferré Veciana, qui ha presentat un acrílic sobre cartró en el que es pot veure la Punta, el Cap de la Vila i l’estàtua de la Sirena. L’artista ha intentat allunyar-se del realisme: “He posat molta taca, en traços poc definits, de pinzellades àmplies, mitjançant les quals es plasmi el moviment, el dinamisme i la llum de Sitges”.

Pel que fa a la programació de la Fira d’Art, el dissabte 26, a les 11 hores, tin

drà lloc l’acte inaugural que comptarà amb l’assistència de les autoritats municipals. Seguidament, el regidor de cultura, Gabi Serrano, presentarà el llibre Artistes contemporanis, pintors i escultors a Sitges, amb text de Fanny Da Rosa i fotografies de Joan Escolà, editat per l’Eco de Sitges.

A la tarda s’han previst dues activitats més. A les 17 hores, tindrà lloc la xerrada “Biblioteques de Sitges: Descobreix-les” a càrrec de Núria Amigó i Marta Sánchez, directores de les biblioteques Santiago Rusiñol i J. Roig i Raventós respectivament. La segona de les activitats serà a les 19.30 hores, a l’Edifici Miramar, i es tracta de la inauguració de l’exposició dels originals de la col·lecció de cromos “Hi havia una vegada…Sitges”, que es podrà visitar fins el 26 d’abril.

Finalment, el diumenge 27 a les 17 hores, es lliuraran els premis del X Concurs de Pintura del Casino Prado i s’exposaran les obres premiades.