El Festival de Patchwork generarà un impacte econòmic de més de 2 milions d’euros

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

sitgesguia.com – la mejor guia de sitges

El Festival de Patchwork generarà<br /> un impacte econòmic de més de 2<br /> milions d'euros

Sitges acollirà fins diumenge una nova edició del Festival Internacional de Patchwork, la mostra col·lectiva d’art tèxtil més gran d’Espanya. Per vuitè any consecutiu, l’Associació Espanyola de Patchwork escull el municipi per una activitat que, segons s’estima, genera un impacte econòmic pel municipi de 2,6 milions d’euros.

Més de 12.000 persones visitaran Sitges fins diumenge per gaudir de les diferents activitats i exposicions nacionals i internacionals que ofereix el Festival Internacional de Patchwork. S’estima que l’esdeveniment generarà un impacte econòmic pel municipi de més de 2 milions d’euros, tenint en compte el nombre de visitants, les pernoctacions i la despesa mitja diària per persona. L’ocupació hotelera arribarà al seu punt més alt dissabte, quan els hotels que es troben més a prop de l’envelat del Passeig de la Ribera registraran prop del 100% d’ocupació.

Aquest és el vuitè any consecutiu que l’Associació Espanyola de Patchwork organitza a Sitges la que s’ha convertit en la mostra més gran de l’art tèxtil a Espanya. Més de 80 estands, tallers demostratius i cursos monogràfics són algunes de les propostes que ofereix un Festival que suposa per Sitges una important activitat econòmica.

Com a novetat aquest 2012, el Festival amplia els espais expositius. A més dels habituals com l’Edifici Miramar, l’Escorxador o l’Estudi Vidal, aquesta edició també es podrà veure Patchwork al Casino Prado Suburense. El Festival ocuparà també l’envelat del Passeig de la Ribera on tindrà lloc un dels plats forts de l’esdeveniment, la Fira Comercial, amb empreses especialitzades que mostraran les últimes tendències del sector.

L’Associació Espanyola de Patchwork va néixer el 1998 de la mà de 14 persones que es van reunir per a la seva fundació. Després de 13 anys, són més de 2.000 socis el que posicionen Espanya com un dels països d’Europa on el creixement d’aquesta pràctica ha estat més espectacular.
Altres Fires i Mercats

A més del Festival Internacional de Patchwork, el Passeig de la Ribera acollirà aquest cap de setmana la primera Fira Modernista, que s’instal·larà a l’alçada del carrer Sant Pere. Es tracta de 20 parades amb una variada oferta de productes d’alimentació elaborats de forma artesanal entre els que es trobaran embotits, formatges, productes frescos i altres productes com espelmes de cera natural.

La propera gran cita serà la Fira d’Art, que se celebrarà a l’envelat del Passeig de la Ribera els dies 24 i 25. La XIXª edició de la Fira comptarà amb la participació d’uns 60 artistes que es distribuiran en més de 50 estands. L’objectiu d’aquest gran mercat de venda i de promoció de l’art és donar a conèixer els artistes plàstics de Sitges i de les comarques del Penedès i el Garraf.

El mateix cap de setmana de la Fira, concretament el 25 de març, se celebrarà el Mercat de Segona Mà, a les places de Catalunya i de Mossèn Antoni Batlle. Una bona oportunitat per intercanviar, comprar o vendre productes usats.

Finalment, el cap de setmana dels dies 31 de març i 1 d’abril, es posarà el punt final a un mes ple d’activitats amb la Fira de Brocanters, que s’instal·larà a l’envelat del Passeig de la Ribera. En aquesta Fira es poden adquirir productes de brocanteria o usats que tenen més de 50 anys.