El sector turístic fa balanç positiu en el Sopar de l’Agremiat 2012

Joan Antón Matas, president del Gremi d’Hostaleria remarca que Sitges viu un bon moment en el sector turístic, i que ha de continuar en ascens. L’alcalde Miquel Forns reitera la voluntat d’incentivar el treball conjunt des de l’Ajuntament amb el sector privat.


El Sopar de l’Agremiat i l’entrega del Tastet de l’Any va reunir dimecres a l’Hotel Dolce Sitges als empresaris del sector turístic de Sitges. Com cada any, un dels moments centrals de l’acte va arribar amb l’entrega dels guardons dels Amics Predilectes del Gremi d’Hostaleria de Sitges i del Tastet de l’Any, del Club de Tast.

Joan Antón Matas, president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, va fer l’habitual balanç de l’any afirmant que “el sector turístic ha iniciat una recuperació important pel que fa a l’ocupació hotelera”. Tot i això, segons el president del Gremi cal treballar per millorar els resultats en l’àmbit de la restauració i l’oci nocturn, on el balanç no és tan positiu com pels hotelers”. De cara al futur i sobre les demandes a l’administració, a banda de la pressió impositiva, Matas va posar sobre la taula la necessitat que l’Ajuntament treballi per regularitzar la situació dels habitatges d’ús turístic, a més d’aconseguir un retorn efectiu de l’aplicació de la nova taxa turística.

En l’àmbit de les accions promocionals per cap-tar més turistes, el president del Gremi va insistir en els beneficis que suposa promocionar-nos sota el paraigües de la marca Costa de Barcelona. Tot i això Matas va insistir en que “no hem d’oblidar que Sitges també ven i la marca pròpia ens ha d’ajudar a posicionar-nos com a referents en destinacions de qualitat”.

Per la seva banda, l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, es va dirigir al sector reconeixent la necessitat d’incrementar encara més els vincles entre la gestió pública i privada. Forns va insistir en que “el turisme és un punt estratègic en l’acció de Govern”. Sobre les accions de futur l’Alcalde va anunciar que “actualment ja està s’està revisant tot el calendari d’esdeveniments, amb la voluntat de limitar-los a aquells que considerem que aporten qualitat i suposen un retorn econòmic per Sitges”. L’Alcalde també va destacar la voluntat de treballar amb la resta d’administracions per a poder incentivar encara més la tasca de promoció a l’exterior que, aquest any ha de tenir com a principal objectiu, la captació dels mercats emergents com són Rússia, Xina o Índia. L’acte de dimecres va comptar amb la presència del regidor de

Turisme, Ferran I. Llombart, i Xavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme. En la seva intervenció va afirmar que Sitges és un referent en les destinacions catalanes. Espasa va destacar que ara es treballa per aconseguir que la cuina catalana sigui declarada patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el 2014, fet que “impulsaria encara més la nostra oferta turística”.