Gran trobada i cercavila de Gegants en Sitges

Gran trobada i cercavila de Gegants en Sitges

Demà diumenge, 5 d’octubre, un munt de gegants que vindran d’arreu de Catalunya. I és que els geganters de la Vall de Sitges ja fa mesos que hi estan treballant per fer-la ben grossa. Es tracta d’un grup de joves i nens que tenen en comú les mateixes passions, els gegants i les gralles. Per Santa Tecla mostren els seus gegants que són 8: el Pepe, la Pepa, la Laura, el pirata Barba-Blanca, la Laiona, el Tamtam, l’Alibell i la Marivall. Ells gairebé sempre participen de totes les mogudes que fa el món geganter català al llarg de l’any i van de poble en poble lluint els seus gegants i el nom de Sitges. Ara els toca a ells, i els seus col·legues geganters vénen a visitar-nos.

Darrera d’aquesta gran trobada s’amaguen patiments, hores de feina, nervis… però per damunt de tot el que es respira és una gran il·lusió i l’objectiu de compartir la seva festa amb tots els sitgetans.

En els preparatius del cercavila hem de destacar a Mª Carmen Aznar Maestre que ha fet tot el vestuari, a mà, de la nova geganta que presentaran diumenge. Una senyora geganta de 3,60 metres d’alçada. A part d’aquesta excepcional
col·laboració destaquem una vegada més a Jardineria Bordas de Gavà, col·laboradors també del Corpus. Ells han fet possible la comunicació d’aquesta gran trobada. I com apassionats de la jardineria seran ells qui faran el ram de flors de la nova geganta entre d’altres rams.
Agraïm també la feina de Cristina Arroyo, excel·lent dissenyadora gràfica, que amb tot el seu entusiasme i dedicació ha fet el fulletó informatiu que tots els nens i nenes de Sitges ja han rebut.
A part de veure molts gegants hi ha una sorpresa
molt especial que té molta gràcia.
Jo no m’ho perdo per res del món.
• Amb motiu de les obres del Cap de la Vila, la cercavila de gegants canvia de recorregut: Ajuntament, Baluard, Fonollar, Platja Sant Sebastià, Port Alegre, 11 de setembre, Joan Maragall, Rafael Llopart, Sant Damià, Barcelona, Davallada, Carrer d’en Bosc i Ajuntament.