Haiku Emprenedor ja té gairebé 50 propostes per millorar el sector turístic a Sitges

El projecte organitzat per l’Ajuntament de Sitges persegueix fomentar l’emprenedoria i les noves oportunitats de creixement per el sector turístic i tots els seus serveis

Fins el 7 de desembre es poden fer arribar idees per millorar el sector turístic i de serveis mitjançant el portal web www.haikuemprenedor.com. Aquest portal es va posar en funcionament a principis de novembre i ja ha rebut prop de mil visitants únics. Tots ells han deixat una seixantena de propostes, 30 de les quals han estat ja publicades perquè segueixen el objectius establerts en la carta de compromisos mutus que signen els participants i l’organització. Posteriorment, un jurat integrat per diferents professionals relacionats amb el sector de l’ocupació i el turisme avaluarà totes les idees i finalment les tres propostes guanyadores es presentaran en el marc del Fòrum Haiku Emprenedor 2012.

El Fòrum se celebrarà els dies 12 i 13 de desembre al Sitges Centre de Disseny i comptarà amb convidats i ponents experts en diferents disciplines que explicaran els rols dels emprenedors i com influeix el seu talent. Aquests experts ajudaran a definir els escenaris de futur per a joves emprenedors. Entre els convidats destaca la presència del director de teatre i escriptor, Albert Espinosa, autor de la sèrie juvenil Polseres Vermelles, que participarà en la sessió del dia 13 de desembre. Entre els participants hi haurà professionals del sector del foment de l’emprenedoria, assessors que s’encarreguen dels canvis de paradigma en les organitzacions o testimonis personals d’èxit en l’experiència d’iniciar projectes i, que poden ser exemple per a futurs emprenedors.

A Haiku Emprenedor 2012 es volen recollir les millors propostes, independentment de l’edat, del lloc de procedència i de la situació laboral o empresarial de la persona, per innovar en el turisme de Sitges i en tots aquells serveis que se’n poder derivar.

Les tres persones guanyadores tindran la primera oportunitat durant els dos dies del Fòrum, quan

La primera part d’aquest projecte culminarà amb el Fòrum que se celebrarà el 12 i 13 de desembre amb la participació d’experts sobre el talent emprenedor, com Albert Espinosa.

se’ls organitzarà una agenda de trobades individuals amb els experts per a que puguin millorar la seva proposta.

A més del jurat professional, els assitents al fòrum també podran votar la idea que més els agradi.

La voluntat de l’Ajuntament és que la idea guanyadora s’incorpori a les actuacions del Govern Municipal de Sitges per tal de fer-la realitat, en la mesura i condicions que es pactin amb la persona guanyadora i que encaixin amb el pressupost del consistori.

Encara que no es presentin idees, les persones interessades en assitir al Fòrum es poden posar en contacte amb el Nivell 10.

Sobre el programa

Jornada 12 de desembre

El rol dels emprenedors

La primera jornada tindrà com a objectiu identificar la influència dels diferents agents que juguen un rol important en l’impuls del talent i la iniciativa emprenedora dels joves. Les persones expertes convidades i el públic identificaran les creences potenciadores i limitadores del talent i l’emprenedoria juvenil.

Jornada dia 13 de desembre

Escenaris de futur

La segona jornada servirà per reflexionar sobre els escenaris de futur amb l’objectiu de contribuir a la construcció d’un nou paradigma econòmic i social que sigui capaç de generar riquesa d’una forma equilibrada, sostenible i orientada al benestar de les persones.

Trobareu tot el programa a www.haikuemprenedor.com