Jordi Pujol visita Sitges per a recordar la trobada d’intel·lectuals de 1981

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

sitgesguia.com – la mejor guia de sitges

Jordi Pujol visita Sitges per a recordar la trobada d’intel·lectuals de 1981

Convidat per la revista On, l’expresident visita la Fundació Stämpfli i comparteix les seves reflexions sobre l’estat del país amb representants de la societat civil sitgetana.

L’expresident de la Generaltat, Jordi Pujol, va ser a Sitges divendres passat, convidat per la revista On, que edita Hydra Media. El motiu de la visita era presidir l’acte de presentació del nou format digital de la publicació –que es va celebrar al restaurant Pic-nic– i commemorar la trobada d’intel·lectuals catalans i castellans que fa trenta anys va acollir el Palau Maricel amb la finalitat de trobar ponts entre tots dos mons. L’expresident va aprofitar per a visitar també la flamant Fundació Stämpfli.

Jordi Pujol va mostrar a Sitges el seu magnetisme, tant en la seva intervenció com en la visita a la Fundació Stämpfli o passejant per la Ribera, on va ser aturat constantment per ciutadans de Sitges i visitants del Festival Internacional de Patchwork.

La revista On (www.oncultura.com) va convidar l’expresident per a que abordés la trobada que va reunir el desembre de 1981 a 84 intel·lectuals catalans i castellans al Palau Maricel, amb la finalitat de construir ponts entre les dues cultures i, sobretot, rebre major comprensió de les aspiracions nacionals catalanes. La trobada es va celebrar per iniciativa de Jordi Pujol, que aleshores feia un any i mig que era president de la Generaltat.

Durant la seva intervenció de divendres passat, el qui va ser president entre 1980 i 2003 va mostrarse dolgut per la poca receptivitat actual que des de la intel·lectualitat i el conjunt de la societat espanyola es té per la cultura catalana. “Ara ja no hi ha intel·lectuals castellans que defensin Catalunya”, va afirmar Pujol. En aquest sentit, l’expresident va reflexionar durant gairebé una hora i mitja sobre els reptes irrenunciables de Catalunya, com el pacte fiscal, la competitivitat econòmica, l’empenta de la societat civil, la defensa de la llengua i la integració dels immigrants. Pujol no va defugir els punts més delicats, quan va apuntar que si no es produeix un canvi d’actitud per part d’Espanya, Catalunya haurà d’optar per la independència.

L’expresident va recordar la trobada de 1981 i va subratllar l’esperit plural que la va caracteritzar tant en l’equip organitzador com entre els convidats. Durant la seva exposició, Pujol va traçar l’evolució del pensament del catalanisme en els darrers trenta anys i el difícil encaix amb Espanya i va confiar en les decisions que haurà de pilotar el president de la Generalitat, Artur Mas, en els propers anys.

En l’acte de divendres passat, Jordi Pujol va compartir taula amb l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la regidora de Cultura, Mireia Rossell; la directora del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, i el president del Gremi d’Hostaleria, Joan Anton Matas, a més d’una vintena de sitgetans vinculats al món cultural, que van ser presentats a l’expresident per Santi Terraza. Abans del dinar, els responsables de la revista On, Eduard Ripoll i Marta Aragó, van presentar la nova etapa de la revista. Com a cloenda de la trobada, l’alcalde Miquel Forns va obsequiar Jordi Pujol amb un exemplar del llibre “Sitges d’ahir i de sempre”.
Visita a la Fundació Stämpfli

Abans de l’acte commemoratiu del restaurant Pic-nic, l’expresident de la Generalitat va visitar la Fundació Stämpfli i es va interessar per la iniciativa del matrimoni Stämpfli per dotar Sitges d’un centre internacional d’art contemporani, així com per diferents capítols de la història de Sitges. Durant la visita, Pere Stämpfli va oferir un recorregut comentat del fons de la col·lecció exposat a les tres sales. L’expresident va mostrar la seva admiració també pel treball de recuperació i reconstrucció de l’espai realitzat per l’arquitecte Josep Maria Coll.

Acabada la visita, Jordi Pujol va estrenar el Llibre d’Honor del Consorci del Patrimoni de Sitges, convidat per la seva directora, Vinyet Panyella. A la visita també hi van ser l’alcalde Miquel Forns, i la regidora Mireia Rossell, així com el membre del Patronat de la Fundació, Lluís Jou i l’arquitecte Josep Maria Coll.
Jordi Pujol signant al Llibre d’Honor dels museus

Marta Ferrusola i Miquel Forns

Shoe Outlet