La Comissió Executiva del Consorci del Patrimoni de Sitges aprova el projecte bàsic de reforma dels museus Cau Ferrat, Can Rocamora i Maricel

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

sitgesguia.com – la mejor guia de sitges

La Comissió Executiva del Consorci del Patrimoni de Sitges aprova el projecte bàsic de reforma dels museus Cau Ferrat, Can Rocamora i Maricel

El President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i Vinyet Panyella, Directora-gerent del Consorci del Patrimoni l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, presideixen la Comissió de Sitges, dóna a conèixer el nou projecte i el programa de Executiva reunida el 29 de desembre. treball del 2012.

L’aprovació del projecte bàsic reformat del Projecte de restauració, condicionament i remodelació del conjunt d’edificis del Museu Maricel, Can Rocamora i Museu Cau Ferrat ha estat el primer pas abans de tramitar la llicència a l’Ajuntament de Sitges i a la Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat, que es preveu durant el mes de febrer de 2012.

El Consorci del Patrimoni de Sitges (CPS) va presentar el projecte reformat, elaborat per l’arquitecte J. Emili Hernández Cros, a partir dels criteris assenyalats per la Comissió Executiva i el Consell General del CPS de 27 d’octubre, d’acord amb les demandes del nou govern municipal i de la Diputació de Barcelona. La nova proposta recupera la linealitat vertical de la façana marítima dels orígens noucentistes de 1918. El projecte arquitectònic de 2008 proposava elements contraris al nou plantejament: una estructura de vidre amb passarel·la exterior que trencava aquesta linealitat i una elevació per a la climatització del Cau Ferrat i l’eliminació d’algunes finestres. Les noves línies d’actuació resolen la connexió entre els tres edificis sense intervenció a la façana marítima i ofereixen una solució al condicionament climàtic del Museu Cau Ferrat sense afectació del sòl de la planta noble. El projecte bàsic reformat es posa a informació pública per a un període de trenta dies abans de la seva aprovació definitiva. El lliurament del projecte executiu està previst per a finals de febrer.

Amb la presentació i aprovació del projecte bàsic de reforma s’assoleix un dels principals objectius de la nova etapa del Consorci del Patrimoni de Sitges juntament amb la proposta del programa museològic dels espais intervinguts.

En el transcurs de la reunió de la Comissió Executiva es va presentar el Pla d’activitats del Consorci del Patrimoni de Sitges per al 2012 on destaquen la recuperació de la Peça del mes i el butlletí informatiu dels museus, entre d’altres propostes. I com a novetat es treballa en dos programes: De Can Falç a Can Llopis que té com a objectiu la dinamització del Museu Romàntic, i l’exposició Art Modern: pintura, dibuix i escultura al Cau Ferrat que permetrà visitar les millors obres de pintura i escultura del llegat de Rusiñol a l’Edifici Miramar mentre els museus estiguin tancats per obres. L’altra novetat de la programació és l’anunci de la Fundació Stämpfli de celebrar una exposició amb caràcter anual monogràfica sobre un dels artistes de la col·lecció permanent durant el període de primavera i d’estiu. D’aquesta manera, l’art contemporani queda incorporat definitivament a l’oferta cultural dels museus sitgetans.

Es preveu que la reobertura del Museu Cau Ferrat sigui a l’hivern del 2012 i la del Maricel a l’estiu del 2013.

goedkope energie