La Generalitat preveu una partida per iniciar les obres de l’Escola Agnès de Sitges aquest any

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

sitgesguia.com – la mejor guia de sitges

La Generalitat preveu una partida per iniciar les obres de l'Escola Agnès de Sitges aquest any

Després de set cursos en mòduls prefabricats, finalment el nou centre de l’Escola Agnès de Sitges es preveu que comenci a construir-se aquest any. La proposta de pressupostos de la Generalitat, que es debatrà en els propers dies, destina una partida de 600.000€ per aquest projecte, resolent així una demanda històrica.

La Generalitat de Catalunya preveu destinar una partida de 600.000 € per a la construcció de l’Escola Agnès de Sitges. La inversió, pendent encara d’aprovació, desencallaria el procés d’inici de les obres del nou equipament, amb el que es posaria fi a la situació de mòduls provisionals. La previsió és que les obres comencin aquest mateix any.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, va donar la notícia acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Vinyet Lluís; la presidenta de l’AMPA de l’Agnès de Sitges, Marian Anton, i la secretària de l’AMPA, Vinyet Mirabent. Forns va agrair “la feina reivindicativa impulsada tant per la comunitat educativa com per l’AMPA de l’escola que, conjuntament amb les negociacions de l’Ajuntament amb el departament d’Ensenyament, han servit perquè avui donem aquesta notícia positiva, que comuniquem amb un 50% d’il·lusió i un 50% de cautela a falta encara del debat parlamentari”. En aquest sentit, la presidenta de l’AMPA ha desitjat que “ara que veiem la llum al final del túnel no vingui ningú a apagar-la i que els nens puguin gaudir d’instal·lacions dignes i adequades”. La regidora d’Ensenyament, Vinyet Lluís, s’ha mostrat satisfeta però cauta davant la notícia i ha desitjat que “les obres comencin aviat perquè ens fa molta falta aquesta escola”.

Aquesta primera partida servirà per iniciar la construcció que es farà de cop i no per fases, encara que no es disposi del pressupost total necessari que és de 4’8 milions d’euros. El que es farà per etapes serà el finançament de l’obra, però la Generalitat no ha detallat encara quina serà la periodització del pagament. Segons Forns, “l’avantatge que tenim és que el projecte està fet

i acabat, el que ens situa per davant d’altres projectes de centres educatius que encara no el tenen”.

L’escola Agnès de Sitges actualment acull 204 alumnes, alguns dels quals hauran fet tota l’escolarització en situació de provisionalitat. Una situació que l’AMPA ha reivindicat des de 2007 en diverses ocasions impulsant accions de pressió per accelerar el procés de construcció de l’escola. Al llarg d’aquest temps, l’Associació ha estat present a diversos plens municipals i s’ha reunit amb els diferents responsables polítics reclamant una solució definitiva. A més han portat la protesta al carrer amb altres accions com una botifarrada reivindicativa al terreny on s’ha de construir l’escola, jugant a la loteria o recollint més de 4.000 signatures que faran arribar properament a l’Alcalde. La darrera acció pública va ser en el passat ple de desembre, quan alumnes del centre acompanyats de pares i mares van fer arribar als responsables municipals una carta als Reis on demanaven l’inici de la construcció de l’escola. L’Alcalde va recollir la petició i la nit del cinc de gener va lliurar la carta als Reis Mags d’Orient.
El projecte

L’Escola Agnès de Sitges s’ubicarà a Quint Mar i tindrà una superfície construïda de 3.500 m2 en una parcel·la que supera els 7.000 m2. Segons el projecte, la planta de l’edifici serà en forma de L. En la recta més llarga s’ubicaria l’aulari, dividit en tres plantes, i a l’altre segment hi haurà els serveis comuns. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo on s’hi inclouran les pistes esportives. El nou equipament contempla dues línies d’infantil i primària amb capacitat per a 450 alumnes i servirà per donar cobertura a la zona est de Sitges, que inclou Quint Mar, La Llevantina, Cases Noves, Montgavina i Plans d’Aiguadolç.

Història d’una demanda que fa 4t de primària 2005- 2006- Primer curs de l’escola Agnès de Sitges. La Generalitat preveu el projecte. Es perd el projecte de pressupost perquè no estaven cedits els terrenys. 2007- L’AMPA es reuneix amb l’Ajuntament que assegura que no hi ha problemes amb el terreny, però en realitat s’havia fet una cessió deficità-ria. Febrer 2009- Finalment es fa correctament la cessió dels terrenys per part de l’Ajuntament. Juny 2009 – L’Ajuntament exigeix a la Generalitat un compromís escrit que ratifiqués els terminis fixats en el procés de construcció del centre. Novembre 2009- El departament d’Ensenyament de la Generalitat notifica a l’Ajuntament l’inici de la redacció del projecte que havia de permetre iniciar les obres a finals de 2010 i l’entrada en funcionament del centre el curs 2011-2012. Març 2010- La Generalitat acorda una inversió de més de 4’8 milions d’euros per a la construcció del nou equipament, però l’inici de les obres del nou centre no es desencalla. Novembre 2010- El govern tripartit aprova l’adjudicació del projecte però no existeix partida pressupostària. Gener 2011- La Regidoria d’Ensenyament anuncia que l’escola podria estar acabada l’octubre de 2011. 30 gener 2011- Els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya convoquen representants municipals i a l’AMPA de l’escola per aclarir com seria el centre. En aquell moment, el govern de la Generalitat manté els terminis fixats que havien de permetre que els alumnes disposessin del centre el curs 2011- 2012. El compromís no es compleix. Juny 2011- Canvi de govern a l’Ajuntament de Sitges. L’Alcalde, Miquel Forns, i la regidora d’Ensenyament, Vinyet Lluís, inicien una ronda de reunions amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat. Paral·lelament s’estableixen converses amb inversos privats per trobar alternatives i accelerar l’inici de construcció de l’escola. Gener 2012- La Generalitat de Catalunya inclou una partida de 600.000Û en el pressupost que ha de permetre l’inici de les obres de l’Escola Agnès de Sitges aquest mateix any. La partida ha de passar el tràmit del debat parlamentari i posterior votació de pressupostos de la Generalitat per al 2012.