La Jove fa una bona actuació, però cau amb el 3 per sota en Sitges


La Jove fa una bona actuació, però cau amb el 3 per sota en Sitges

La Santa Tecla castellera va tenir, dissabte pas-sat, un cartell de luxe, amb les dues colles dels Xiquets de Valls (la Vella i la Joves) en un escenari absolutament inusual, la plaça de l’Ajuntament. L’exhibició de Santa Tecla –que el mateix Ajuntament havia anunciat al Cap de la Vila– es va haver de traslladar d’espai per les obres que el propi Ajuntament ha engegat al mateix Cap de la Vila, escenari habitual de les exhibicions castelleres. Tot i això, nombrós públic es va concentrar per veure la Vella de Valls, la Joves de Valls i a la nostra colla, la Jove de Sitges, que s’havia proposat elevar el 3de7 aixecat per sota, un castell molt tècnic, que no fan des de fa deu anys.

La Jove va obrir plaça amb el 5de7, que va completar de manera brillant. Era el tercer de l’any i, tot i quedar un pèl estirat en el pis de terços del 3, el castell es va resoldre de manera molt satisfactòria. En segona ronda, els sitgetans van batre’s amb el gran compromís de la jornada: el 3de7 aixecat per sota. Els primers pisos van pujar molt compensats i estables, tot i el lògic tremolor d’aquest cas-tell. La penúltima aixecada (els segons damunt les espatlles dels baixos, que es troben agenollats a terra) va anar prou bé, però en aquell moment van artibar els problemes, ja que la manca de coordinació va deixar lliure una rengla i a terços es va obrir en excés. Els baixos van aconseguir posar-se drets, però els problemes eren massa grans i la construcció va acabar trencant-se. La colla va valorar tornar-hi un altre cop, però finalment van preferir deixar-ho per a les properes actuacions (Vilanova, Sants o Diada de la Colla).

El 3de7, el 4de7 amb l’agulla i el pilar de 5 van ser les construccions, que, sense cap problema, van executar els sitgetans. De fet, es tracta d’una actuació completa de castells de 7, tot i que sense haver assolit l’objectiu que la Tècnica s’havia programat.

L’exhibició va ser realment esplèndida, especialment gràcies a la Colla Vella, que no actuava a Sitges des del 1975. La mítica formació vallenca va descarregar el 5de8, el 4de8 amb l’agulla, el 4de8 i el pilar de 6. Castells treballats, però executats amb nervi i tècnica. La Joves de Valls, per la seva part, va fer el 3de8, el 4de8 i el 5de7.

L’endemà, diumenge, la Jove va baixar el pilar per les escales de La Punta, que el passat dia 23 es va haver de suspendre per la pluja. La Jove va decidir fer la baixada del pilar diumenge com a cloenda de la Trobada Sardanista. Acte seguit, els castellers sitgetans van participar en els actes de recepció a professionals britànics del turisme promoguts per l’agència Tiurisme de Sitges a la Finca Mas Solers, on va fer el 4de6 net, el 3de6 i diversos pilars de 4.

La Jove descansa aquest cap de setmana, però queden encara tres actuacions de gran compromís: Vilanova (11 d’octubre), on torna per segon cop en la seva història per actuar al costat de la colla rival; Sants (dia 19), una “plaça amiga” on la Jove acostuma a fer grans castells i la Diada de la Colla (el dia 25), que es tornarà a realitzar a la plaça de l’Ajuntament i que tindrà el cartell habitual dels dos darrers anys: Castellers de Vilafranca i Castellers de Sants, dues de les formacions amb qui la Jove manté més bones relacions.

PROPERA ACTUACIÓ Lloc: Vilanova Dia: Dissabte, 11 d’octubre Hora: 18.30 hores Lloc: Plaça dels Carros Colles: Bordegassos de Vilanova, Castellers de Sabadell i Colla Jove de Castellers de Sitges