La Policia celebra el dia del seu patró en Sitges

La Policia celebra el dia del seu patró

El regidor Antoni Caballero anuncia la tramitació per aconseguir el segell de qualitat SICTED i les autoritats coincideixen en destacar el bon funcionament del servei durant la temporada d’estiu

La celebració del patró de la Policia Local a Sitges va reunir el passat dilluns bona part del cossos locals de seguretat, amb excepció dels efectius que estaven de servei, i les autoritats locals encapçalades per l’alcalde de Sitges Jordi Baijet i el regidor de Prevenció i Seguretat Ciutadana Antoni Caballero, que van coincidir en destacar, durant les seves intervencions, el bon fucionament del servei durant els mesos d’estiu. Els serveis de paisà per controlar la venda ambulant i l’incivisme, els controls nocturns per evitar aldarulls i abusos a la zona de Terramar, amb més de 500 actes per infraccions de diferent tipologia i la prevenció dels furts nocturns en domicilis, han estat algunes de les actuacions que han donat bons resultats.

Durant la seva intervenció davant dels agents, Antoni Caballero, va anunciar que la Policia Local treballa actualment en la tramitació del segell de qualitat SICTED o Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí, que atorga la Diputació de Barcelona per la qualitat en la gestió dels serveis. El segell requereix el compliment d’uns requisits i la seva aprovació per part d’un tribunal d’experts i es renova anualment.

Caballero va ressaltar, a més, la col·laboració de la Policia Local amb la campanya endegada pels Mossos d’Esquadra “Denúncia l’Homofòbia”, col·laboració que s’ha concretat en xerrades formatives i informatives conjuntes de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, impartides per un agent de la Policia Local, i en l’edició de díptics i cartells informatius en anglès. La implicació en aquesta campanya ha estat assumida des del primer moment per la totalitat de la plantilla, deixant palès “l’alt grau de solidaritat i sensibilitat per entendre, comprendre i atendre la diversitat de la nostra societat”, va dir el regidor.

En el transcurs de l’acte, es va fer entrega d’unes felicitacions a set agents locals per actuacions destacades en actes de servei, com el protagonitzat per un dels efectius que va salvar una ciutadana de ser atropellada per una carrossa durant la passada edició del Carnaval, o com el cas d’uns agents que van localitzar un automòbil amb evidències en el seu interior que van possibilitar la identificació i posterior detenció dels pressumptes delinqüents. La diada no va estar exempta de la tradicional formació de files dels agents al pati de la Policia Local i revista de les autoritats.