L’Ajuntament de Sitges actualitzarà totes les plaques dels carrers

La Comissió de Toponímia ja té en marxa la correcció de les primeres plaques del municipi. L’objectiu és que en un termini de dos anys la majoria estiguin actualitzades.

Les primeres plaques corregides i algunes de noves ja estan al forn, segons l’ordre de prioritat marcat per la Comissió de Toponímia. Els carrers on ara es canviarà la senyalització són al Carrer d’en Bosc, Carrer de Sant Domingo, Carrer de la Carreta, Carrer de Pau Barrabeitg, Passatge de Mn. Fèlix Clarà, Carrer Major, Carrer d’Àngel Vidal, Carrer de la Carreta, Carrer de Bonaire (cantonada amb carrer de les Parellades), Carrer de Bonaire (cantonada amb passeig de la Ribera) i Passatge d’en Tasis.

La regidora de Cultura, Mireia Rossell, ha explicat que “l’Ajuntament ha previst una partida pressupostària específica per aquesta acció, la qual cosa demostra la sensibilitat del Govern pel que fa a la normalització i defensa lingüística, i la cura del patrimoni i de la història de Sitges”. L’objectiu de la Regidoria de Cultura és actualitzar en un termini de tres anys totes les plaques de Sitges.

L’Ajuntament de Sitges va crear la Comissió de Toponímia el 2004, l’òrgan d’assessorament, consulta i proposta en matèria de fixació oficial dels topònims del municipi, i està formada per historiadors i experts locals.