L’associació cultural Les Botigues de Sitges vol potenciar els seus vincles amb les entitats de la vila

Després d’unes quantes reunions prèvies, el mes de febrer d’aquest 2012 es va constituir oficialment l’Associació Cultural Les Botigues de Sitges, que neixia amb l’objectiu de respondre a moltes de les peticions dels veïns provinents de les diferents urbanitzacions d’aquest indret, relacionades amb la cultura, les sortides i també els esports, que tradicionalment tenen un pes específic, a través de l’associació esportiva.

Les Botigues de Sitges, que compta actualment amb més de 2.500 veins -vorejant la xifra dels 3.000-, i que compta amb 5 barris, rebia amb els braços oberts una associació cultural, presidida per Jaume Marcos, i que va comptar amb 80 socis/es fundadors.

Precisament Jaume Marcos ens ha comentat que “la idea principal d’aquesta associació és integrar els veïns i veïnes dels 5 barris, i oferir una mica de moviment en aquesta zona, a través d’activitats periòdiques. Som conscients que la situació econòmica no és fàcil, però tot és qüestió de formular coses imaginatives, com vem fer en el Carnaval, amb el Concurs infantil de disfresses, per Sant Jordi, amb un concurs literari, on vem comptar amb la col·laboració de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Sitges, que va cedir-nos els llibres pels premiats, les excursions que organitzem periòdicament i altres coses que volem realitzar”.

Precisament va ser l’Ajuntament de Sitges qui els va suggerir “crear una activitat genuïna nostra i de la que tenim unes quantes idees. El que també ens agradaria seria tenir un contacte més estret amb el conjunt central de la vila. Som conscients que hi ha una distància però seria molt maco que estiguessim més presents. En el Corpus per exemple podríem fer una catifa i formar part del pro-grama de les activitats, per Pasqua podrien venir les

Caramelles el dia que no actuessin, o en el Fotomaig ser una de les seus de les exposicions”. Un fet que ajudaria molt seria “disposar d’un local propi, amb els serveis bàsics” complementant-se amb la OAC.

Respecte al contacte amb l’ajuntament “estem contents ja que ens han escoltat i compten amb nosaltres” i que també els agradaria tenir-lo amb les entitats de Sitges “estem oberts a poder col·laborar amb elles i que a Les Botigues de Sitges informessin del que fan, un fet que també els ajudaria per atraure a nous visitants”. Per això en Jaume desitja que les entitats els contactin a través de l’email ascult.ibs@gmail.org.

Fins al moment l’acte més important que ha organitzat l’associació cultural Les Botigues de Sitges ha estat la Festa Major de Les Botigues. Durant 3 dies van organitzar amb fòrmules imaginatives un extens programa d’actes amb activitats esportivies, màgia, cas-tell de focs d’artifici, cantada d’havaneres, pallassos o el pregó que va anar a càrrec del tinent d’alcalde Jorge Carretero. En aquests dies ja estan preparant el Nadal on volen organitzar entre d’altres coses “el caga tió”.

Albert Roca