L’equip de govern de Sitges prepara un pla d’emergència per a planificar els pagaments fins a finals d’any

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

sitgesguia.com – la mejor guia de sitges

La Fiscalia arxiva les diligències d'investigació contra la reforma dels Museus

L’Ajuntament té un deute de 65 milions d’euros, que es generen dels 22 milions de dèficit acumulat, a més dels 43 milions que es deuen a bancs i caixes. Les arques municipals hauran de fer front a 7 milions d’euros de factures sense tramitar.

Les mesures de l’executiu local estan orientades a eixugar 2 milions d’euros l’any del dèficit heretat.

El regidor d’Hisenda, Jordi Mas, ha presentat les grans xifres de la situació econòmica de l’Ajuntament de Sitges. El nou govern ha d’assumir un deute de 65 milions d’euros, derivats dels 22 milions de dèficit acumulat a més dels 43 milions de deute a bancs i caixes. Actualment la ràtio d’endeutament és del 103%.

Aquesta situació fa preveure que, a partir del mes d’octubre, l’Ajuntament haurà de replantejar el pla de tresoreria ja que actualment només es disposa del 10% del total del pressupost previst per al 2011.

Per fer front a l’actual estat econòmic, es treballa amb un pla d’emergència que garanteixi tots els serveis per als ciutadans. Algunes de les mesures consistiran en prioritzar els pagaments de les factures corresponents als serveis que afecten directament al ciutadà, a més de les ja anunciades com el pagament de totes les factures pen-és l’elaboració d’un nou Pla de Sanejament Financer 2012-2015.

La implementació de les tres mesures permetrà eixugar un mínim de dos milions d’euros l’any del dèficit heretat. En aquest sentit, Jordi Mas ha ressaltat la necessitat que s’introdueixin noves solucions a la gestió municipal. Per això, segons el regidor d’Hisenda “serà fonamental estrènyer les relacions entre el sector públic i el privat”.

Jordi Mas ha resumit la gran base d’actuació econòmica per a garantir la sostenibilitat municipal. Aquest nou plantejament passa per la necessitat de reduir la despesa corrent i tenir un volum d’ingressos suficients que permetin cobrir la càrrega financera i el dèficit acumulat. Més a llarg termini, també es contempla un Pla de Sanejament 2016-2019 que permeti eixugar el dèficit existent.