Les Jornades Solidàries comencen de la mà d’Horacio Elena en sitges

Les Jornades Solidàries comencen de la mà d’Horacio Elena en sitges

Horacio Elena és enguany l’autor de la il·lustració del Cartell de les VIII Jornades Solidàries, que sota el lema “Els Drets Humans a la teva mà” començaran a mitjans d’aquest mes. Aquest pintor, il·lustrador i escultor va ser ja el creador el 2001 del logo-tip que ha acompanyat durant tots aquests anys les activitats que s’han organitzat des de les Jornades Solidàries.

Artista compromès, Horacio Elena ha volgut reflectir amb aquesta mà el patir de tots els éssers humans que veuen violats els drets essencials necessaris per garantir que cada persona pugui viure amb dignitat i respecte. L’escriptor Raül Argemi quan parla d’ell al seu blog diu “Cuando lo conocí, en el ´99, parecía renegado de los pinceles grandes, y entregado a la ilustración de libros, relatos para niños y portadas. Pero entonces algo en el fondo le hizo “click”, y volvió al ruedo con una serie sobre desaparecidos, madres y dolo-res profundos. La distancia no nos hace inmunes a la barbarie, y la carne propia puede estar del otro lado del océano”. Aquesta mà ens fa present el dolor d’aquesta humanitat i alhora transmet la força que tenim com a societat civil a les nostres mans per lluitar contra tota mena d’injustícia: perquè la violació dels drets humans és una agressió a la persona però també una amenaça per a la societat.

I és amb motiu del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, que es compleix el proper 10 de desembre, que les Jornades Solidàries agafen com a eix central aquests drets fonamentals de les persones. Veritablement durant aquestes dècades s’ha produït un impressionat avanç que ha suposat una gran millora en la vida de moltes persones, tot i això, avui dia molts governs, empreses transnacionals o grups armats menyspreen i menyscaben amb descaro i impunitat els drets humans a moltes parts del nostre planeta.

Les Jornades Solidàries volen ser una vegada més el punt de partida de reflexions, que ens moguin a actuar, coneixent diferents ONGs que treballen per a promoure els drets humans, amb accions concretes.
És per això que les entitats convocants: Sitges Solidari, Intermón-Oxfam, Creu-Roja i Setem-Catalunya us convidem a participar-hi. El primer acte, la Fira d’Entitats Solidàries serà el diumenge
19 d’octubre, de 1
1 a 14 hores, a la Fragata.