Les obres del Cau han atret l’interès per Rusiñol

Prop de 7.000 persones visiten la mostra

questes obres en el moment en què es mostraven en un entorn diferent al que és el Cau (fet que permetia res-saltar-ne el seu valor i plasticitat); presentar un esdeveniment artístic de nivell per a reforçar el cartell de turisme cultural de Sitges i, per últim, tornar a despertar l’orgull dels sitgetans pel valor d’una col·lecció que aviat podrà recuperar el seu esplendor en el seu entorn habitual, que haurà estat objecte d’una profunda millora tot salvant el seu valor patrimonial.

La mostra ha generat un cúmul de sensacions positives entre els visitants, tal com manifestaven al personal dels museus o com, alguns d’ells, reflectien en el llibre de visites. Alguns dels comentaris escrits en aquest llibre constataven la descoberta de Santiago Rusiñol, tant per a catalans com estrangers.

Entre les postals que ha ofert l’exposició n’hi ha hagut algunes de curioses, com les visites d’alguns descendents dels personatges retratats en les obres. Probablement, la visita més singular va ser la que va realitzar un grup de japonesos que únicament volien veure els cinc Picassos exposats i que van mostrar el seu accentuat interès per saber on podien comprar obres de l’artista malagueny.

Un dels darrers actes paral·lels de l’exposició L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat es va celebrar el mateix dissabte, hores abans de la cloenda de la mostra i va reunir una trentena de nens i nenes de Sitges, que van participar en el taller infantil Pintem com els modernistes, convocat per Museus de Sitges.

Els nens participants en la iniciativa van visitar, en primer lloc, la mostra del Miramar, on de la mà d’una guia van poder contemplar les obres exhibides en un recorregut fet a mida, i van aprendre alguns dels grans trets de l’art de fa cent anys, així com de les col·leccions reunides per Santiago Rusiñol.