L’il·lustrador Fernando Krahn rep un homenatge pòstum en els premis Internacionals Gat Perich

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida L’il·lustrador Fernando Krahn rep un homenatge pòstum en els premis Internacionals Gat Perich

Un dels millors records que guardo de la meva etapa inicial periodística van ser les jornades dels Il.lustradors que s’havien celebrat durant uns quants anys al Subur Marítim. Era una veritable delícia i un perill per la salut –amb els farts de riure- trobarte reunits a les persones més sanes, intel.ligents, valentes i obertes del món i que ho saben traslladar a través de les seves vinyetes diàries o setmanals. Aquelles jornades van marxar de Sitges, però no així la presència dels il.lustradors a la nostra vila –probablement la que con-centra major talent a nivell nacional, com a residents-.

Tot aquell ambient ho vaig poder reviure de valent el passat dissabte amb motiu de l’atorgament dels premis Internacionals Gat Perich, creats fa quinze anys per iniciativa del dibuixant Fer i la família de Jaume Perich, i que organitzen l’associació Perich Sense Concessions, aquest any va tenir tres grans protagonistes, un d’ells, el ja recordat per sempre, l’il.lustrador Fernando Krahn, que va rebre un premi postum, que rebria la seva filla Fernanda Krahn –també dibuixant-, de mans del conseller de Cultura Joan Manel Treserras. Les seves paraules van posar la pell de gallina recordant com Krahn i Jaume Perich van marxar massa aviat i van deixar orfes el món de la il.lustració, que malgrat tot continua donant excel.lents sorpreses –una de molt bona per la nostra Vila hauria estat que hagués fructificat la candidatura al museu del còmic i la il.lustració, però no va poder ser- Altres premiats van ser els altres bons amics de Sitges, els sempre sorprenents “Tricicle” i el mític dibuixant argentí Quino, del que van recollir el premi tot el col.lectiu d’il.lustradors que es trobava a l’Hotel Vela. Enmig de tot això van passar unes quantes coses més: viatges amb les Golondrines i el trambaix rebatejat “tram Perich”, amb els premiats i convidats de luxe, com el crític d’art Josep Maria Cadena, el dissenyador Juste de Nin, o el presentador Josep Maria Bachs que recordava amb nostàlgia els 10 anys que va residir els caps de setmana en una casa del passeig marítim de Sitges. Uns premis emotius per reconèixer una professió dels il.lustradors, dels quals sabem que no ens fallaran mai. No deixen de “fotre canya” al poder establert i obrir-nos un somriure cada matí en les columnes dels diaris, com. feia el nostre Fernando Krahn i ara també membres de la seva família. Ningú no el pot oblidar.

Albert Roca