L’octubre, dos sitgetansa l’Anoia Exposició de Joan Soler Jové i homenatge a Blai Fontanals

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

sitgesguia.com – la mejor guia de sitges

L’octubre, dos sitgetansa l’Anoia Exposició de Joan Soler Jové i homenatge a Blai Fontanals

L’octubre del 2011, serà gratament recordat per dos coneguts sitgetans, que participaren en sengles actes a l’Anoia

Els dies 1 i 2, del passat mes, Joan Soler, paricipà en la IV edició de “Bellprat, vila de llibres” amb una mostra dels seus dibuixos sobre el circ i dels seus llibres, molts dels quals formen part de la col.lecció “Quaderns de la Punta”

En aquella petita vila anoienca es desenvolupà una activitat cultural de primer ordre, la qual fou apadrinada pel M.H. expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que visità l’exposició del nostre compatrici, endegada en una sala de l’Ajuntament. Va mantenir amb el Joan i amb la seva esposa. una distesa conversa.

En aquesta ocasió també participaren de la festa l’escriptor anglés, Matthew Tree, la Roser Capdevila (creadora de les Tres bessones) i la periodista Núria Ribó.

Enguany va tenir lloc la Primera trobada d’intercanvi de punts de llibre. Joan Soler, per la seva part, n’edità quatre d’especials, amb tema circense, naturalment. L’Associació Catalana d’Exlibris hi presentà una exposició.

Foren dos dies de molta animació, per aquella vila de 91 habitans, amb xerradeas, cants corals, tallers, espectacles infantils i activitats juvenils. Un poble, doncs, que porta una gran activitat per tal de difondre les virtuts rurals i humanes del seu petit municipi.

En Blai Fontanals al capdavant de l’Escola de Grallers de Sitges, durant 30 anys seguits. ha participat en les festes del Pilar, d’Igualada. Ara, poc a poc, va deixant d’interpretar. tot i no abandonar la tasca formativa.

Per aquest motiu i com reconeixement a la seva constant presència a la festa del barri de la Font Vella, el dia 12 d’octubre, els cònsols li dedicaren un petit i més que merescut, homenatge. Enguany, doncs, les Matinades van tenir un caire especial, tota vegada que el nombre de grallers i timbales fou d’unes 25 persones. representant les diverses èpoques de l’Escola sitgetana.

Totes elles foren testimoni del lliurament d’un àlbum fotogràfic, que en la plaça de Pius XII, li feu el senyor Joan Sallés, en nom del Barri.

L’homenatjat, amb senzilles, emocionades i humorístiques paraules, agraí la deferència, rebent molts aplaudiments de tots els presents, els quals foren obsequiats amb un cordial esnmorzar.

L’album conté fotogarfies de programes, actuacions del “Blaiet”, dedicatòries i reprodueix la partitura “Festa Major de la Font Vella”, un vals-jota que en Blai va compondre expresament per aquest barri igualadí, que coserva la tradició heretada dels seus avantpassats
Josep Elias Farré, Igualada