Platges Sitges a ple rendiment

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia

Platges Sitges a ple rendiment

* Les platges de Sitges registren un augment d’usuaris respecte altres anys

* El servei de socorrisme i salvament fa un balanç positiu de la primera part de la temporada, tot i que consideren que cal establir una normativa per sancionar els banyistes imprudents

Finalitzat el mes de juliol, l’Associació de les platges de Sitges fa balanç de la primera part de la temporada turística. De moment, segons l’Associació de Platges, les 17 platges del litoral sitgetà presenten un increment d’usuaris respecte l’any passat, sobretot durant els caps de setmana. De fet, el President de l’Associació de Platges, Manel Martínez, assegura que amb més de 30 anys que porta treballant a les platges de Sitges mai havia vist aquest volum de gent. Un factor que ha contribuït a aquest augment de visitants, és el bon clima que hi ha hagut des del mes de maig fins ara. L’any passat, per exemple, després del pont de maig, no es va poder tornar a treballar fins a mitjans de juny, el que va perjudicar i molt, als 40 concessionaris de les platges.

Si ens fixem amb el tipus de turisme que arriba a les platges, enguany predomina més el turisme familiar que, com a conseqüència, de la crisi tria l’opció de la platja com a tipus de vacances. I si ens fixem en la procedència, s’ha detectat un augment de visitants de la província de Barcelona i rodalies, en detriment dels turistes estrangers. D’altra banda, cal destacar que aquest any el turisme que arriba a Sitges, no només visita les platges de Sitges durant un mes, com passava fins ara, sinó que el turista es manté durant aquests primers dies també d’agost. El que fa pensar un canvi de tendència cap a la permanència. La crisi però també ha fet els seus estralls a les platges. Els banyistes han reduït el nombre de consumicions, però els concessionaris que exploten els serveis de les platges han equilibrat, de moment, aquesta reducció amb l’augment de turistes.
BONA NOTA PEL SOCORRISME

Des del servei de socorrisme i salvament, SALCAT

– PROACTIVA, també celebren aquest inici d’estiu. S’han produït 20 rescats menys que el mateix període de l’any passat, tot i que la xifra de cures realitzades és similar a les de l’estiu del 2008. D’altra banda, es lamenten fets com els que van tenir lloc el cap de setmana passat a la platja de Garraf, quan van haver de treure una persona diabètica amb una baixada de sucre que finalment va morir a l’Hospital de Bellvitge. L’operatiu, de vint-i-tres socorristes, compta amb més material que en altres temporades com desfibriladors, el que fa dues setmanes va permetre salvar la vida d’una persona a la platja de la Bassa Rodona. La negligència de molts banyistes que entren al mar quan hi ha bandera vermella, però, encara comporta problemes. El servei de socorrisme i salvament, aposta per la necessitat de sancionar els banyistes imprudents i d’aquesta manera es reforçaria les indicacions dels socorristes. Aquest any les meduses no han generat problemes. Malgrat, això, el servei de socorrisme i salvament continua atén d’11 a 19 hores de la tarda ininterrumpudament durant tots els dies de la setmana, fins al 20 de setembre, a aquest i a qualsevol situació de perill per als usuaris.

INCIDENTS 2008 (fins al mes de juliol)-40 2009-60
CURES 2008 (fins al mes de juliol)-400 2009-400