Ploma d’Or per a Eulàlia Vergés i Distincions Especials per a Carmen Sánchez i Josep Vadell, als Premis Sitges

L’autora de Dolça tardor, coautora de Recull a tres veus i Miquel Forns; ”hi ha molts pocs llocs on puguin tenir la col·laboradora d’aquest setmanari, rep el guardó la Ploma d’Or satisfacció de premiar cada any el talent i els valors en “per la seva trajectòria i vinculació amb la vila de Sitges”. diferents disciplines del món de la cultura”

La Nit de Premis Sitges, la gala dels guardons de la cultura i les tradicions, va fer divendres un reconeixement públic a 11 persones i entitats que han realitzat al llarg de l’any una contribució a la tradició, la identitat i el sitgetanisme. Conduïda per la periodista Rita Marzoa, la Nit va fer pujar els guardonats a l’escenari de la Societat Recreativa El Retiro per rebre el capitell que dóna forma al guardó.

D’entre els guardonats, tres noms van ser desvetllats durant la nit de divendres, els quals s’afegeixen als ja coneguts per les entitats que els han fet públics al llarg de l’any. El primer d’aquests noms és el de la poetessa Eulàlia Vergés, qui va rebre la Ploma d’Or 2012 per la seva trajectòria i vinculació amb la vila de Sitges. Autora del llibre Dolça tardor (1983), coautora de Recull a tres veus, i autora de lletres per caramelles musicades per Jordi Pañella, la “Lali”, com se la coneix, ha publicat els seus versos a les pàgines de L’Eco de Sitges durant molts anys.

El segon dels noms és el de l’artista de circ, Carmen Sánchez, coneguda com la “Muñeca del espacio”, per la seva carrera dalt del trapezi, qui va rebre la Distinció Especial. Esportista i ballarina compulsiva, Sánchez va arribar a Sitges després d’haver visitat mig Europa amb els seus espectacles al damunt del seu trapezi.

El tercer dels noms és el de Josep Vadell, ànima del històric Festival de Jazz de Sitges celebrat els anys 1977 i 1978 que va reunir figures internacionals, qui va rebre també la Distinció Especial per la seva trajectòria musical i per haver situat Sitges com a punt de referència en el mapa jazzístic de Catalunya.

Al tancament de l’acte, Miquel Forns, va destacar que “hi ha molts pocs llocs on puguin tenir la satisfacció de premiar cada any el talent i els valors en diferents disciplines del món de la cultura”. Forns va afegir que “tot plegat constitueix un alè d’esperança i el clar exemple de com la societat civil té la força necessària per tirar endavant en contextos tan complicats com els d’avui”.