Sancions per la compra de productes al Top Manta

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa noves mesures per minimitzar la compra i la venda de productes il·legals. Aquest cap de setmana s’instal·laran pancartes en els punts de major concentració de Top Manta per informar sobre l’aplicació de sancions de

fins a 500€ per als compradors de productes il·legals.

“Si compres productes il·legals, sancions de fins a 500€”. Aquest és el missatge de la campanya informativa que l’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa i que es podrà veure a partir d’aquest cap de setmana en les pancartes que s’instal·laran als carrers del centre del municipi més afectats per la presència de venedors il·legals.

L’aplicació de sancions de fins a 500 € per la compra de productes il·legals dóna compliment a l’Ordenança de Civisme de Sitges i suposa un pas important en el pla d’actuació iniciat per l’Ajuntament amb motiu de l’increment de la presència de venedors ambulats que afecta especialment el comerç local.

Amb aquesta campanya de sensibilització ciutadana l’Ajuntament pretén contribuir a canviar la tendència d’increment de venedors al carrer perquè, com ha explicat l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, “pel que fa a intervencions de seguretat, ja s’han desplegat tots els efectius addicionals. A més, l’Ajuntament de Sitges ja ha previst una partida extraordinària per incrementar la presència d’agents en les zones principalment afectades per la venda de Top Manta”.

Paral·lelament a les pancartes informatives, els comerciants rebran també cartells amb el mateix missatge per a poder col·locar en els seus establiments i incidir així en la campanya de sensibilització social.

La Policia Local en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra ha intensificat, ja des de l’inici de la temporada d’estiu, la seva presència en les zones on es registra una major concentració de venda il·legal com són les platges, el carrer Primer de Maig o el carrers Marqués de Montroig i Parellades. També es fan dispositius especials de control a l’estació de RENFE, un dels principals punts d’arribada dels venedors il·legals.

Un cop implementades totes aquestes actuacions, tant des de l’Ajuntament com des del comandaments dels cossos de seguretat és coincideix en afirmar que és important entendre que la solució no és només policial. Aquest és un dels missatges que més es va reiterar en la reunió celebrada aquesta setmana a l’Ajuntament entre comerciants del centre de Sitges afectats per aquesta problemàtica, els inspectors de la Policia Local de Sitges i la inspectora en cap de Mossos d’Esquadra al Garraf. A la reunió va assistir l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, acompanyat del regidor de Prevenció i Seguretat, Francisco Castillo, i el regidor de Platges, Ignasi Garrigó.

Durant la reunió, els comerciants que havien sol·licitat la informació a l’Ajuntament van poder conèixer de primera mà quines són les principals dificultats i el funcionament dels operatius de seguretat contra la venda il·legal. Ara es convocarà una nova trobada amb els comerciants de la zona afectada per tal que se’ls hi puguin traslladar totes les dades i explicacions dels dispositius habilitats a Sitges per lluitar contra aquesta problemàtica.

El darrer dispositiu especial de seguretat va tenir lloc el cap de setmana passat, quan Sitges va ser escenari d’un ampli operatiu contra la venda il·legal en el que van participar Policia Local de Sitges, Mossos d’Esquadra i efectius del grup d’estrangeria del Cos Nacional de Policia. L’actuació es va produir després de les peticions realitzades per l’Alcalde de Sitges a la Conselleria d’Interior i va finalitzar sense haver de lamentar alteracions d’ordre públic ni lesions a les persones en el decurs de les intervencions.

El regidor de Seguretat, Francisco Castillo, ha explicat que “l’increment de les actuacions policials per la venda il·legal són un objectiu prioritari, però és important no oblidar que els cossos de seguretat han de treballar per garantir totes les necessitats de seguretat de la ciutadania”. En aquest sentit, el regidor de Platges, Ignasi Garrigó, també va recordar “que en el cas de les platges és molt important que es prengui consciència que hi ha concessionàries que paguen els seus impostos i que, per damunt de tot, són els que ofereixen un servei de qualitat i amb totes les garanties”.

50.000 productes decomissats i 465 intervencions realitzades

A finals del mes de juliol, es van destruir més de 50.000 productes decomissats de venedors ambulants arran de les intervencions que han tin-gut lloc en els últims dos anys. El material destruït corresponia majoritàriament a productes de bijuteria, ulleres, DVD’s, begudes i tèxtils principalment. L’any passat la Policia Local de Sitges va realitzar 368 intervencions relacionades amb la venda il·legal, mentre que aquest any ja s’han comptabilitzat 465, el que suposa un increment d’un centenar d’actuacions més.