Tot a punt per viure la gran festa

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina – Noticias de Sitges – Eco de Sitges – Playas de Sitges – Turismo en Sitges – Informacion de Sitges – Hoteles en Sitges – Restaurantes en Sitges – Sitges guia – Carnaval de Sitges – Sitges PC – Sitgeshosting.com – Sitges aixo es vida

Tot a punt per viure la gran festa major sitges 2010

· Vicky Plana i Josep Perea obren la Festa Major de Sitges amb un pregó que estrena nova localització; la plaça de l’Ajuntament.
· El Castell de Focs de dilluns 23 atreurà milers de visitants a la nostra Vila.

Sitges respira l’inici de la Festa Major. Els espais expositius, les parades al Cap de la Vila, els grups d’assaig al carrer, i els aparadors dels establiments, ja dibuixen l’inici de la festa en honor al patró Sant Bartomeu. L’esperat pregó de Vicky Plana i Josep Perea a la plaça de l’Ajuntament marca l’inici oficial d’una festivitat que aplegarà més de 850 persones repartides entre 20 balls i colles de grallers i sacs de gemecs durant els dies 23 i 24.

Serà dilluns de vigília, quan en motiu del castell de focs la vila atreurà milers de visitants a la nit per gaudir dels espectaculars focs del mestre Isidre Panyella. Per als més petits, el Parc de Can Robert acull des del cap de setmana passat i fins al 25 d’agost una fira d’atraccions en horari de matí i tarda.
Dues exposicions al Retiro

Dues exposicions festamajorenques es poden visitar a la Societat Recreativa El Retiro aquests dies. D’una banda, els Gegants de la Vila, que han inspirat la imatge del cartell oficial de Pilar Mena, protagonitzen una mostra que fa un repàs de l’evolució de la colla de gegants, fent esment als més de 100 components, des del seus inicis del 1897.

D’altra banda, l’exposició 20 anys del Ball de Samarretes (o més) organitzada pel col·lectiu Anelles mostra els inicis, les tècniques i l’evolució, fent un repàs i una reflexió sobre l’aparició d’aquest fenomen.
La Festa a Ràdio Maricel i la TDT Garraf

Ràdio Maricel i la TDT Garraf obriran la seva programació especial de Festa Major, la primera amb la transmissió en directe del Pregó que protagonitzarà la parella formada per Vicky Plana i Josep Perea, i la segona amb una connexió dilluns des del Cap de la Vila per cobrir l’Entrada de Gralles a les 12.00 hores, que també farà l’emissora municipal.

També dilluns, els dos mitjans oferiran en directe la sortida dels balls a les 14.00 hores, i els versos dels diables des de L’Hort de Can Falç. A més, dimarts la TDT tornarà a connectar en directe per cobrir el tram final de la processó de Sant Bartomeu, amb l’encesa final i l’entrada del sant a l’Esglèsia. Els dos mitjans municipals ompliran altres espais aquests dies amb transmissions en diferit d’actes oficials de la Festa Major.
Seguretat ciutadana i mobilitat

En motiu de la festa i per garantir la seguretat de la celebració, Policia Local i Mossos d’Esquadra desplegaran uns 70 agents durant els dies principals de la celebració que realitzaran les tasques de control i vigilància, posant un especial reforç la nit dels focs, i amb agents de paisà.

El casc urbà patirà restriccions a la circulació a partir de les 11.00 hores de dilluns 23 i també el passeig de La Ribera restringirà el pas als vehicles coincidint amb els actes al carrer. També l’autopista restringirà l’entrada a Sitges Centre la nit dels focs i recomanarà altres sortides a través dels panells informatius. Entrada la matinada, s’ubicaran controls d’alcoholèmia a les sortides de la Vila. També Creu Roja i Bombers despleguen efectius i equips.

goedkope energie