Turisme de Catalunya aposta per Sitges com a destinació de congressos

El Sitges Convention Bureau ha presentat a la Fira EIBTM, la trobada internacional més important de Turisme de Congressos, la seva oferta amb l’objectiu d’incrementar la presència de la marca Sitges. Amb gairebé 100 trobades amb professionals del sector, el municipi es situa com a destinació preferent per l’organisme Turisme de Catalunya.

Sitges és una de les destinacions escollides per Turisme de Catalunya per potenciar l’activitat de congressos més enllà de la capital catalana. Aquest objectiu de l’organisme de la Generalitat que s’ocupa de potenciar l’activitat turística al País es va donar a conèixer durant la celebració de la darrera Fira EIBTM celebrada a Barcelona.

El Sitges Convention Bureau va presentar a la Fira EIBTM, la trobada més important a nivell internacional destinada a organitzadors de Turisme de Congressos, la seva oferta amb mostrador propi per tenir més visibilitat. En el decurs dels tres dies de fira, Sitges va mantenir 75 reunions amb professionals del sector, entre els quals hi havien compradors internacionals, organitzadors de reunions i proveïdors. A l’estand, també es van realitzar 10 presentacions de destinació per a més de 100 compradors convidats d’arreu del món. Com a resultat, un important laboratori farmacèutic britànic ha anunciat que el 2013 celebrarà per segon any consecutiu la seva trobada anual a Sitges, després de valorar amb la puntuació més alta el municipi d’entre totes les reunions realitzades en els darrers anys.

A més, Sitges també ha estat preseleccionada per ser la seu del Congrés d’Editors i Traductors per al 2013 i que preveu acollir 180 persones; i per al congrés de la Societat Mèdica previst per al 2014, amb l’assistència de 500 participants. També ha sol·licitat una proposta una companyia aèria francesa.

Un altre de les accions que s’han dut a terme en el marc de la Fira EIBTM és una trobada, a través del programa Catalunya Convention Bureau, amb representants del mercat escandinau, rus i altres exrepúbliques soviètiques de gran interès per Sitges, ja que el mercat internacional ha representat el 2011 el 40’66% de les reunions celebrades al municipi.

En el decurs de l’EIBTM es va establir un preacord amb la companyia aèria Vueling per realitzar a Sitges un viatge amb Tour Operadors vacacionals i agències de viatges de turisme de reunions per promocionar les 26 noves línees que la companyia aèria obrirà en breu al mercat internacional.

Segons explica el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, Ferran I. Llombart, la presència del Sitges Convention Bureau a l’EIBTM “és

Estand del Sitges Convention Bureau

important pel donar visibilitat a Sitges, ja que és la segona ciutat de Catalunya en el rànquing de turisme de negocis, després de Barcelona. Anar sota el paraigua de l’Agència Catalana de Turisme ens dóna l’oportunitat de comptar amb la col·laboració i impuls d’aquest organisme.”

La Fira EIBTM va comptar amb la presència d’altres empreses associades al Sitges CB com Meliá Sitges i Dolce Sitges amb estands propis de les seves cadenes.