Ago. 21 2011

Entrevista a Magí Almirall, regidor de Tradicions i Festes de Sitges

Publicado por theositges a las 17:15 pm en Festa Major Sitges

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina - Noticias de Sitges - Eco de Sitges - Playas de Sitges - Turismo en Sitges - Informacion de Sitges - Hoteles en Sitges - Restaurantes en Sitges - Sitges guia - Carnaval de Sitges - Sitges PC - Sitgeshosting.com - Sitges aixo es vida

sitgesguia.com - la mejor guia de sitges

Entrevista a Magí Almirall, regidor de Tradicions i Festes de Sitges

L’ha viscut com a participant i també com a espectador i, aquest 2011, Magí Almirall és a punt de viure la Festa Major amb la responsabilitat del càrrec de regidor de Tradicions i Festes. Els seus objectius passen per mantenir l’estructura actual de la festa, recordant el seu patrimoni històric, i fomentar el voluntariat per potenciar la implicació i la participació.

P.- En primer lloc, quin balanç pot fer dels primers dies a la regidoria?

R.- La veritat és que des del primer moment m’he trobat molt còmode. És una Regidoria en la que connectes amb les per-sones que participen i que viuen les festes molt intensament. La primer festa amb la que em vaig trobar va ser el Corpus, i vaig poder veure el grau de dedicació i implicació, sense tenir cap retribució econòmica. I aquest és un dels objectius, treballar per consolidar un voluntariat. Hem de trobar fòrmules per incentivar-la. Una d’elles seria crear una estructura de voluntaris per la Festa, com ve funcionant per exemple en el cas de la Mitja Marató.

P.- Un dels primers canvis que ha introduit és el del nom de la Regidoria afegint “Tradicions” i posant-la per davant de “Festes”. Ens ho pot explicar?

R.- Des d’un punt de vista real, la Regidoria fins i tot podria anomenar-se exclusivament de “Tradicions”, perquè a Sitges són festes. Però igualment ho hem recollit de manera conjunta. Recordo una de les primeres reunions que vaig tenir amb l’alcalde Miquel Forns. Jo estava llegint el llibre “La política de la felicitat”, en el que l’au-tor reflexiona sobre què arriba més al ciutadà. Si puja o baixa l’euribor no es pensa en les incidències, però en canvi gaudir d’una Festa Major pot provocar la sensació d’haver viscut un bon estiu, perquè toca a les persones, a la seva felicitat. És en aquest sentit que aquesta Regidoria és molt agraïda.

P.- Des de la Regidoria quins objectius es marquen a mig o llarg plaç?

R.- La nostra idea és potenciar la participació de la ciutadania en la festa. Pensem que hi ha aspectes que s’han de mantenir com el protocol de Festa Major i la Comissió. Aquesta base es podria potenciar en altres festes, com el Corpus per a la que podria crear un protocol. Les Comissions han de continuar el seu paper com a organitzadors, i l’Ajuntament s’ha d’encarregar d’aspectes relacionats amb el pressupost, la seguretat, les infraestuctures o els serveis mèdics.

P.- Parlant de pressupost, amb quins criteris s’ha aplicat la reducció del de Festa Major?

R.- Quan varem arribar el mes de juny la Festa Major ja estava en marxa i moltes coses ja estaven avançades. El que haviem de fer era solucionar temes econòmics, perquè hi havia factures sense pagar i, per tant, formacions musials que no volien venir. Davant de tot això, es va actuar ràpidament, sense que això provoqués canvis en la festa. Per aquest motiu hem reduït un 15% el pressupost i per a l’any vinent ja tindrem temps de veure què es pot fer. Hem de pensar en noves fòrmules de finançament, que redueixin costos i que ajudin a mantenir la mateixa Festa Major, o fins i tot millor.

P.-A nivell personal i com a regidor, que suposa per Magí Almirall la Festa Major de Sitges?

R.-Com he dit abans la Festa Major és molt especial i molts dels nostres records personals estan relacionats amb ella. Tots tenim el nostre programa particular de seguiment dels actes, on anem a uns llocs determinats amb els nostres amics i familiars. A nivell personal recordo quan anava a ballar Sardanes amb els meus pares, al Cap de la Vila, el dia de la vigília i m’ho tenia que arreglar ja que després sortia amb la colla dels Falcons, en la sortida de les dues. Ara que tinc canalla un moment important és la baixada dels
“La nostra idea és potenciar la participació de la ciutadania en la festa”

balls pel Carrer Major, també el 23 a les 14.00 hores.

P.- Un dels temes reiterats és el del Casal de Festa Major. El creieu necessari? Hi esteu treballant per trobar un indret?

R.- El Casal és una petició de les colles des de fa molt de temps i és ben lògic, ja que no tenim només una Festa Major sinó obres d’art que surten al carrer. Hi ha colles que tenen components artístics com els vestits dels dimonis o la Moixiganga. I això ho hauriem d’exhibir. A més la Festa Major es viu des del mes de gener i tots aquests elements han de quedar reunits al Casal. Hem de treballarhi per fer-ho possible.

P.- Canviant d’àmbit, creieu que el calendari folklòric i festiu sitgetà incideix en els sectors econòmics de la Vila?

R.- La Regidoria de Tradicions i Festes es va incloure en la Regidoria de Promoció Econòmica ja que el conjunt de les festes de Sitges és un dels nostres trets diferencials i valorat arreu del món. Les festes atrauen molts visitants, que aporten riquesa a diferents sectors econòmics i socials i al conjunt de la vila.

P.-Tenim motius de sentir-nos orgullosos els sitgetans de les festes que tenim?

R.- El que tenim és inigualable i per això sento una gran responsabilitat per la gestió de la meva Regidoria. Tenim festes úniques i les hem de fer valer molt més. Són la nostra marca i no cal inventar coses estratosfèriques que no tenen res a veure amb nosaltres. Antoni Gaudí comentava que la originalitat està relacionada amb els orígens, i algunes de les seves obres retornaven als orígens de l’arquitectura. Per això penso que per fer coses originals i creatives a Sitges no necessitem fer festes no sitgetanes. A partir de les nostres tradicions podem fer coses realment impressionants. Aquest és un dels camins a recòrrer.

MAGÍ ALMIRALL- ÍNTIM I PERSONAL

P.- Quin és el seu espai de Sitges predilecte?

R.-En general m’agrada molt anar al passeig, i si hagués d’escollir un lloc concret: l’espigó davant de la Punta. Et dóna una visió de Sitges davant el mar molt maca.

P.-Algun record especial de la Festa Major?

R.- En tinc molts! Abans he parlat de les sardanes de la Vigília i dels Falcons però també recordo quan tenia uns 12 anys, quan anava a còrrer davant el Drac amb els meus amics.

P.- Hi ha algun acte o ball que li agradi especialment?

R.- La Moixiganga, i sobretot ara, que tinc a la meva filla com a membre. També m’agraden molt els Cercolets, on he estat ajudant al Toni Muñoz. Tenen una història impressionant.

P.- Col.lecciona objectes de la Festa Major?

R.- A casa tinc les figuretes de plom dels balls, i al meu despatx he posat la dels Grallers. Un altre cosa que tenim a casa son les figuretes dels gegants perquè juguin els nens.

P.- Un grup musical o una cançó?

R.- Sempre m’han agradat els cantautors i he anat passant per diferents grups. Ara m’agraden molt els “Manel” amb la cançó “Bumerang”, que és molt ballable. Aquest diumenge aniré a veure’ls a l’Auditori del Melià Sitges. No m’ho perdré!

P.- Recomanin’s un llibre.

R.- Acabo de llegir el llibre “La sorprendente verdad que nos motiva”. De manera resumida explica els motius pels quals treballem. Ho fem per diners però també per altres tipus de motivacions que fan que no ens adonem de la quantitat d’hores que invertim en desenvolupar la nostra feina.

“No tenim només una Festa Major sinó obres d’art que surten al carrer”

http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/dzone_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blinklist_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/newsvine_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/magnolia_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/sphinn_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/jamespot_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/meneame_16.png

Trackback URI | Comentarios RSS

Escribe un comentario

 • Seleccione el idioma

 • Tiempo en Sitges

  El Tiempo en Sitges

 • Trabajo en Sitges

  ofertas de trabajo - trabajo en sitges
 • Technorati

  Add to Technorati Favorites
 • Unete a nosotros

 • Sitges

 • Fotos de Sitges

  dsc_2777.jpg dsc_0286.jpg dsc_4752.jpg dsc_2522.jpg
 • Nube de Etiquetas

 • Archivos

 • Publicidad

 • RSS RSS