Feb. 28 2010

Homenatge al fotògraf Josep Mª Jornet

Publicado por theositges a las 8:44 am en Fotografos

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina - Noticias de Sitges - Eco de Sitges - Playas de Sitges - Turismo en Sitges - Informacion de Sitges - Hoteles en Sitges - Restaurantes en Sitges - Sitges guia - Carnaval de Sitges - Sitges PC - Sitgeshosting.com - Sitges aixo es vida

Homenatge al fotògraf Josep Mª Jornet

El dissabte 20 de febrer es van inaugurar les dues exposicions d’homenatge al desaparegut fotògraf sitgetà Josep Mª Jornet, una a l’Espai Cultural Pere Stämpfli i l’altre al Mercat Vell, organitzades per la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans amb el suport de l’Ajuntament de Sitges,. Van presidir la inauguració l’alcalde i regidors de l’Ajuntament de Sitges, així com representants del GES i la Secció Fotogràfica.

Es va començar projectant una pel·lícula preparada per l’ocasió per Andreu Noguero, on el protagonista i actor principal era en Josep Mª Jornet. Una entrevista que li va fer temps enrere en Jaume Blasco, feia de fil conductor, al mateix temps que s’intercalaven fotografies del protagonista. Per altra banda, com a document històric, també es poden veure diverses imatges i filmacions que s’havien fet de diferents activitats on hi va participar, com per exemple, exposicions fetes 20 anys enrere o el sopar d’homenatge que se li va fer pel Fotomaig’08. Les filmacions són fetes per en Francesc Barnés. Aquesta pel·lícula es pot veure a la web de la Secció Fotogràfica. També durant l’acte es va fer entrega d’una còpia de la mateixa al seu fill Romà.

Una cop finalitzada la projecció es van iniciar els parlaments, curts però contundents i plens de càrrega emocional, on no sols es va recordar en Jornet pels seus èxits fotogràfics, sino que també pel seu caràcter amable i participatiu en la promoció fotogràfica a Sitges, qualitats que tots els presents van coincidir en destacar.

Després d’inaugurar l’exposició a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, on es poden veure les fotografies fetes pels companys de la Secció Fotogràfica a en Josep Mª Jornet, des del punt de vista que cada fotògraf creia més adient, tots els assistents es van dirigir al Mercat Vell, on hi ha l’exposició col·lectiva que la Secció Fotogràfica del GES ha preparat vers la figura d’en Josep Mª Jornet. En aquesta, cada autor va escollir una fotografia feta per en Jornet i a partir d’aquí, la inspiració ha fet possible aquesta exposició. Entre les dues exposicions es poden veure 188 fotografies.

Els 24 autors participants són: Andreu Cenzano, Joan Olivé, Francesc Barnés, Jaume Blasco, Carles Montserrat, Andreu Noguero, Glòria Bertran, Jesús Rodríguez, Mª José López, Antonieta Montserrat, Jordi Piqué, Miquel Soler, Lambert Gràcia, Joan Escolà, José A. Benítez, Kelly J. Moré, Agustí Sau, Marta Ferrer, Rosa Junyent, Silvia Sentis, Marga Domingo, Àngels Piqué, Rosa Pascual i Elena Martínez.

Per acabar, les gairebé dues-centes persones que van assistir als actes, van poder brindar amb una copa de cava, evidenciant l’èxit de la proposta d’ambdues sales i sortint molt satisfetes de la vetllada.

Les exposicions es poden visitar els divendres a la tarda de 18 a 20 h. i els dissabtes i diumenges, els matins de 12 a 14 i les tardes de 18 a 20, fins diumenge dia 7 de març.
Jordi Piqué Vericat

Secció Fotogràfica GES

http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/dzone_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blinklist_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/newsvine_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/magnolia_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/sphinn_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/jamespot_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/meneame_16.png

Trackback URI | Comentarios RSS

Escribe un comentario

 • Seleccione el idioma

 • Tiempo en Sitges

  El Tiempo en Sitges

 • Trabajo en Sitges

  ofertas de trabajo - trabajo en sitges
 • Technorati

  Add to Technorati Favorites
 • Unete a nosotros

 • Sitges

 • Fotos de Sitges

  31.jpg dsc_0165.jpg fuegos_artificiales_paseo.jpg dsc_0051.jpg
 • Nube de Etiquetas

 • Archivos

 • Publicidad

 • RSS RSS