Dic. 18 2011

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, es reuneix amb un centenar de persones en situació d’atur

Publicado por theositges a las 20:42 pm en Miquel Forns

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina - Noticias de Sitges - Eco de Sitges - Playas de Sitges - Turismo en Sitges - Informacion de Sitges - Hoteles en Sitges - Restaurantes en Sitges - Sitges guia - Carnaval de Sitges - Sitges PC - Sitgeshosting.com - Sitges aixo es vida

sitgesguia.com - la mejor guia de sitges

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, es reuneix<br /> amb un centenar de persones en situació d'atur

La trobada va comptar també amb la presència del regidor d’Ocupació, Empresa i Iniciatives Econòmiques, Ferran Ignasi Llombart.

Durant tot el matí, i en grups de treball reduïts de 20 persones, l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el regidor d’Ocupació, Empresa i Iniciatives Econòmiques, Ferran Ignasi Llombart, van conversar amb més d’un centenar de persones que actualment es troben en situació d’atur a Sitges. L’objectiu d’aquesta iniciativa és adaptar les polítiques ocupacionals en les que té competència l’Ajuntament a les necessitats reals de la gent amb dificultats per inserir-se al món laboral. En aquest sentit, l’Alcalde ha manifestat que és del tot necessari escoltar directament el testimoni de totes aquestes persones: “Sovint les xifres, els tants per cents i fins i tot els currículums de les persones no ens aporten una visió real de la situació i les possibilitats de futur de cadascuna d’aquestes persones”.

Un dels objectius prioritaris d’aquestes trobades és adaptar els serveis que ofereix el CIES Nivell 10 a les necessitats de la població. És per això, que el regidor Ferran Ignasi Llombart ha assegurat que “és molt positiu saber quines són les necessitats de formació que té la ciutadania i sobretot els problemes amb els que es troben les persones quan van a
Des de l’Ajuntament es valora molt positivament l’experiència que ha servit per conèixer de primera mà la situació de les persones sense feina a Sitges.

fer una entrevista de feina”.

Llombart també ha anunciat que des del govern es treballa per potenciar “que els llocs de treball de les empreses que generen activitat al municipi prioritzin les persones registrades a la borsa de treball del centre Nivell 10”.

I és que una de les prioritats més importants de la trobada de dimarts és garantir que les polítiques público-privades de l’Ajuntament vagin en consonància amb les necessitats de la gent en situació d’atur.

Tot i que gran part de l’activitat econòmica de Sitges es basa en el sector de serveis derivats del turisme, les entrevistes han posat sobre la taula que cal millorar l’ocupació en sectors com el de la construcció i de la indústria. Per assolir una millora en aquests dos àmbits, l’Alcalde de Sitges ha dit que “s’haurà de treballar conjuntament amb altres municipis de la comarca on l’activitat en aquests dos sectors és major”.

La trobada es va completar amb la jornada de portes obertes que ha servit per conèixer els serveis que s’ofereixen des del CIES Nivell 10 com són les Sessions Informatives, el Club de Feina, la part de formació i ocupació o la secció d’emprenedoria per donar informació dels cursos per a la programació 2011-2012.

Per l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, “les polítiques d’ocupació de l’administració local són molt limitades però el que sí que es pot fer des de l’Ajuntament és demanar a les administracions competents, Generalitat i el Govern de l’Estat, que les seves polítiques siguin més coherents a les realitats dels municipis”. També ha anunciat que es faran labors d’acompanyament a les persones que optin per l’autoocupació com a sortida laboral: “Volem agilitzar i facilitar al màxim les gestions administratives que són necessàries per tirar endavant les seves iniciatives”.

Sitges té actualment un 10,9% d’atur, el més baix dels municipis de la comarca del Garraf, segons els indicadors econòmics.

La trobada s’ha dut a terme en el marc del pro-grama Parlem de Treball que va començar el pas-sat 29 de novembre amb les Jornades d’autoocupació al Sitges Centre de Disseny i que va reunir més de 140 persones. El programa també ha inclòs una jornada adreçada als joves.

http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/dzone_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blinklist_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/newsvine_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/magnolia_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/sphinn_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/jamespot_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/meneame_16.png

Trackback URI | Comentarios RSS

Escribe un comentario

 • Seleccione el idioma

 • Tiempo en Sitges

  El Tiempo en Sitges

 • Trabajo en Sitges

  ofertas de trabajo - trabajo en sitges
 • Technorati

  Add to Technorati Favorites
 • Unete a nosotros

 • Sitges

 • Fotos de Sitges

  dsc_0009.jpg dsc_4760.jpg dsc_0486.jpg dsc_9194.jpg
 • Nube de Etiquetas

 • Archivos

 • Publicidad

 • RSS RSS