Abr. 10 2011

L’Eco dedica a tots els seus col·laboradors la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

Publicado por theositges a las 11:18 am en General

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina - Noticias de Sitges - Eco de Sitges - Playas de Sitges - Turismo en Sitges - Informacion de Sitges - Hoteles en Sitges - Restaurantes en Sitges - Sitges guia - Carnaval de Sitges - Sitges PC - Sitgeshosting.com - Sitges aixo es vida

sitgesguia.com - la mejor guia de sitges

L’Eco dedica a tots els seus col·laboradors la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

L’Eco dedica a tots els seus col·laboradors la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

QUADERN DE CAMP

Ferran Mascarell va trucar la tarda de dilluns a la direcció de L’Eco de Sitges per preguntar si acceptava la Creu de sant Jordi amb la qual la Generalitat de Catalunya havia distingit a la publicació. Amb la trucada del conseller de Cultura es tancava un cercle iniciat al saló del plens de l’Ajuntament de Sitges, quan la corporació municipal aprovà per unanimitat una moció en la que s’instava a la Generalitat a concedir la Creu de Sant Jordi a L’Eco amb motiu d’haver complert el setmanari 125 anys d’existència.

La direcció de L’Eco de Sitges i la família Soler volen compartir aquest guardó amb tots els col·laboradors que avui fan possible que, setmana rere setmana, el periòdic estigui puntualment als quioscs de la Vila i amb tots els sitgetans que el tenen com a mitjà d’informació local preferencial.

L’Eco de Sitges va néixer un 1 de març de 1886 i, en principi, tenia caràcter quinzenal. Fundat per un grup de sitgetans amb inquietuds col·lectives i redossats a les parets de la Societat Recreativa el Retiro, la iniciativa l’encapçala l’ebenista Josep Soler i Cartró, primer director i editor de la publicació. Tenia al seu voltant personatges de la política i la vida local com l’advocat Bonaventura Julià i Massó o el metge Gaietà Benaprès, col·laboradors de primera hora. El fundador de l’Eco també fou corresponsal de publicacions barcelonines del seu temps.

Home d’àmplies inquietuds i voluntats indomables, Soler i Cartró posà L’Eco al servei de la causa en la que militava, en un període en el qual la política local es dirimia i dirigia des dels dos casinos, el Retiro i el Prado.

El fundador de L’Eco morí el 1938, en plena guerra, quan el setmanari havia deixat de sortir per causa de la Guerra Civil. L’Eco reprengué la seva activitat el 1942, sota la direcció de Josep Soler i Tasis, també un ú de març. El segon director de L’Eco fou home de profundes conviccions religioses i tarannà conciliador. Malgrat les penúries de l’empresonament que patí i que li van malmetre la salut, el fill del fundador conduí L’Eco amb voluntat integradora, fins la seva defunció, el 1955. El succeí en la direcció el seu fill i actual director Josep Manuel Soler i Soler.

El tercer director de l’Eco convertí la publicació en el periòdic de tots els sitgetans, incorporant plenament a la redacció a membres d’antigues capçaleres de tendència pradista, amb la qual cosa s’enriquí notablement el nombre de col·laboradors i la publicació de temes culturals que sempre han estat protagonsites destacats de les pàgines del setmanari. Entre aquests col·laboradors cal destacar els noms de Ramon Planes i Josep Carbonell i Gener.

Els tres directors de L’Eco de Sitges han estat distingits per les corporacions municipals amb el títol de fill predilecte de la Vila. En nom de L’Eco, la família Soler recollirà el guardó el proper 27 d’abril.

http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/dzone_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blinklist_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/newsvine_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/magnolia_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/sphinn_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/jamespot_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/meneame_16.png

Trackback URI | Comentarios RSS

Escribe un comentario

 • Seleccione el idioma

 • Tiempo en Sitges

  El Tiempo en Sitges

 • Trabajo en Sitges

  ofertas de trabajo - trabajo en sitges
 • Technorati

  Add to Technorati Favorites
 • Unete a nosotros

 • Sitges

 • Fotos de Sitges

  dsc_2601.jpg dsc_4747.jpg dsc_9894.jpg dsc_0165.jpg
 • Nube de Etiquetas

 • Archivos

 • Publicidad

 • RSS RSS