Nov. 13 2010

L’Escola Pública Esteve Barrachina celebra el seu 50è aniversari

Publicado por theositges a las 19:10 pm en Escola Pública Esteve Barrachina

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina - Noticias de Sitges - Eco de Sitges - Playas de Sitges - Turismo en Sitges - Informacion de Sitges - Hoteles en Sitges - Restaurantes en Sitges - Sitges guia - Carnaval de Sitges - Sitges PC - Sitgeshosting.com - Sitges aixo es vida

sitgesguia.com - la mejor guia de sitges

L'Escola Pública Esteve Barrachina celebra el seu 50è aniversari

Per l’acte central de la celebració, el dia 20 de novembre, l’Escola convida a tothom que hagi passat pel centre a portar una fotografia per elaborar un gran mural.

Poc temps després que Sitges estrenés la primera escola pública l’any 1960, aquesta va ser novament batejada amb el nom de qui havia estat un conegut mestre, Esteve Barrachina.

Les cinc dècades que han transcorregut de d’aleshores han transformat l’escola en el que és ara; un centre modern i socialment avançat.

Els cinquanta anys de dedicació a l’ensenyament ha fet que el centre decidís impulsar la celebració d’aquesta efemèride. Una comissió integrada per ex-alumnes, mestres, l’AMPA, l’Ajuntament de la Vila i l’equip directiu del centre, ha dissenyat un programa d’actes que té com a punt àlgid una gran festa on es vol convidar a tothom qui ha passat per l’escola a una retrobada amb dinar, en que l’organització demana que tothom porti la fotocòpia d’una foto realitzada al centre, per fer-hi un Gran

Mural.

Els joves escolars seran

els principals protagonistes

amb diferents activitats

com partits de handbol, una

xocolatada o el bateig d’un

nou gegant de l’Esteve

Barrachina. Durant la cele

bració, s’espera una gran

presència d’ex-alumnes i

dels alumnes que van viure

la inauguració l’any 60, tots

ells rebran un homenatge.

Però no només el dia 20

es recordarà la trajectòria

de l’escola. De fet, tres con

ferències parlaran sobre el

centre d’abans i el d’ara. En

la primera, celebrada aquest dijous, la directora del centre, Neus Canyelles, recull impressions personals sobre la seva arribada al centre l’any 1984, quan l’escola concursava a la Generalitat per constituir-se com a Escola Catalana.

La segona (18 de novembre), serà a càrrec del mestre Froilán Franco, sobre els orígens del Primer Grup Escolar Estatal a Sitges, i la tercera (30 de novembre), a càrrec del mestre i escriptor Jaume Cela i el professor de la UB i escriptor Juli Palou, qui parlarà sobre l’educació en l’actualitat.

Una exposició del conegut fotògraf Kim Manresa a la Sala Estudi Vidal que porta per títol “Escoles d’altres móns” posarà la nota gràfica a la celebració, amb un important recull d’instantànies realitzades per tot el món.

(Consulteu la programació a la pàgina 40)

L’alcalde de Sitges, Jordi Baijet, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als més de 100 directius de la UOC que han assistit a la sisena jornada de comunicació interna de la Universitat Oberta de Catalunya , celebrada dimarts al Sitges Centre de Disseny. Baijet, va encoratjar a continuar treballant amb la mateixa direcció i consolidar un model exemplar d’ensenyament universitari que ha posicionat la UOC com un referent internacional.

L’Ajuntament manté les negociacions amb la UOC perquè aquesta tingui la seva presència en el projecte Qualia Sitges. Espai Creatiu del Mediterrani que compta amb el Campus Qualia Sitges, on de moment ja s’hi preveu la Barcelona Insitute of Performing Arts.

http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/dzone_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blinklist_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/newsvine_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/magnolia_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/sphinn_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/jamespot_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/meneame_16.png

Trackback URI | Comentarios RSS

Escribe un comentario

 • Seleccione el idioma

 • Tiempo en Sitges

  El Tiempo en Sitges

 • Trabajo en Sitges

  ofertas de trabajo - trabajo en sitges
 • Technorati

  Add to Technorati Favorites
 • Unete a nosotros

 • Sitges

 • Fotos de Sitges

  dsc_2522.jpg dsc_4760.jpg dsc_9885.jpg dsc_8747.jpg
 • Nube de Etiquetas

 • Archivos

 • Publicidad

 • RSS RSS