Dic. 11 2011

L’Espai de Trobada treballa per facilitar

Publicado por theositges a las 9:19 am en L'Espai de Trobada

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina - Noticias de Sitges - Eco de Sitges - Playas de Sitges - Turismo en Sitges - Informacion de Sitges - Hoteles en Sitges - Restaurantes en Sitges - Sitges guia - Carnaval de Sitges - Sitges PC - Sitgeshosting.com - Sitges aixo es vida

sitgesguia.com - la mejor guia de sitges

L'Espai de Trobada treballa per facilitar

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’Espai de Trobada presenta un manifest per remarcar la necessitat de “fer una aposta decidida per a la promoció de la inserció laboral i professional de les persones amb discapacitat, especialment en l’empresa ordinària”.

A Sitges, les persones amb un grau de discapacitat superior al 33% representen el 2′8% de la població. Per a fomentar la inserció social i laboral de totes aquestes persones i millorar la seva qualitat de vida, l’Espai de Trobada de Sitges fa una crida a treballar en aquesta direcció i exigeix mitjançant un manifest “la necessitat de promoure la inserció en l’empresa ordinària de les persones amb discapacitat i acabar amb la discriminació que a dia d’avui encara pateix un col·lectiu que suposa el 9% de la població catalana”.

Una altra de les reivindicacions del col·lectiu de l’Espai de Trobada, és que el sistema educatiu s’encamini més cap a una societat inclusiva i “s’eliminin les barreres arquitectòniques per tal d’anar cap a una plena accessibilitat”.

Per celebrar el Dia Internacional de la Discapacitat, el Passeig de la Ribera va reunir dis-sabte passat una quinzena de nois i noies de l’Espai de Trobada on es va llegir el manifest i es va fer un exercici amb una cadira de rodes per tal de convidar tothom a posar-se en la pell d’una persona amb discapacitat física. A més, es van fer diverses accions informatives sobre els serveis que s’ofereixen des de l’Espai de Trobada. L’acte va comptar amb la presència del regidor de Benestar i Família, Marc Martínez.

Es calcula que, aproximadament, un 10% de la població mundial té algun tipus de discapacitat, això significa que hi ha més de 500 milions de per-sones que n’estan afectades. Segons dades de l’OMS l’1,5% de la població pateix una discapacitat intel·lectual i el 12% una intel·ligència límit; a més, entre un 30% i un 50% de les persones amb discapacitat intel·lectual tenen trastorns psiquiàtrics i/o de conducta afegit.

La Comissió de Corpus 2011-2012 amb la col·laboració de l’Hospital Sant Joan Baptista i de la Regidoria de Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges, ha repartit 100 col·leccions d’esqueixos de clavells entre 35 expositors per al Viver de Clavells.

Cadascuna de les col·leccions consta de diferents varietats de clavells que es cultivaran en un espai condicionat a l’Hospital de Sant Joan Baptista amb una capacitat per a 300 cossis, dels quals s’encarregaran sis cultivadors que rebran també l’aigua de reg. Per a desenvolupar la seva tasca correctament, els cultivadors comptaran amb l’ajut i l’assessorament de Joan Comas, membre de la Comissió de Corpus i expositor de l’Exposició Nacional de Clavells des de fa més de 30 anys. Per la seva part, l’Hospital de Sant Joan Baptista, conjuntament amb els cultivadors, acordarà uns horaris i unes normes per a la dedicació del cultiu del clavell que no alteri el bon funcionament del personal del centre.

Aquest és el segon any consecutiu que s’impulsa la iniciativa amb l’objectiu d’oferir un espai a les persones que vulguin dedicar-se al cultiu del clavell en cossi, i que no disposen d’espai per a fer-ho.

L’activitat serveix també per a fomentar la participació i així assegurar la continuïtat de l’Exposició Nacional de Clavells, una tradició que ja compta amb més de 70 anys d’història.

http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/dzone_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blinklist_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/newsvine_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/magnolia_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/sphinn_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/jamespot_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/meneame_16.png

Trackback URI | Comentarios RSS

Escribe un comentario

 • Seleccione el idioma

 • Tiempo en Sitges

  El Tiempo en Sitges

 • Trabajo en Sitges

  ofertas de trabajo - trabajo en sitges
 • Technorati

  Add to Technorati Favorites
 • Unete a nosotros

 • Sitges

 • Fotos de Sitges

  dsc_9885.jpg dsc_2843.jpg dsc_4747.jpg dsc_9057.jpg
 • Nube de Etiquetas

 • Archivos

 • Publicidad

 • RSS RSS