Oct. 10 2010

Sitges tanca la temporada turística d’estiu 2010 amb un increment d’un 6% respecte de l’any passat

Publicado por theositges a las 14:26 pm en temporada turística

Clic en la foto se abre el PDF de toda la pagina - Noticias de Sitges - Eco de Sitges - Playas de Sitges - Turismo en Sitges - Informacion de Sitges - Hoteles en Sitges - Restaurantes en Sitges - Sitges guia - Carnaval de Sitges - Sitges PC - Sitgeshosting.com - Sitges aixo es vida

sitgesguia.com - la mejor guia de sitges

Sitges tanca la temporada turística d'estiu 2010 amb un increment d'un 6% respecte de l’any passat

L’ocupació de l’estiu ha estat de gairebé un 75% al juny, un 85% El Congrés Internacional ICRS celebrat a Sitges del 26 al 29 al juliol, prop d’un 95% a l’agost i 82% al mes de setembre. de setembre genera 3.300 nits d’hotel.

La temporada turística d’estiu 2010 de Sitges ha finalitzat amb un increment de l’ocupació hotelera amb una mitjana del 6% respecte a la temporada 2009. Per mesos, l’ocupació de l’estiu 2010 ha estat de gairebé un 75% al juny, un 85% al juliol, prop d’un 95% a l’agost i 82% al mes de setembre.

Segons dades de l’Agència de Turisme, aquest augment de pernoctacions al mes de setembre (un 7% més que el 2009) és gràcies tant al turisme vacacional com de turisme de negocis, amb exemples com el Congrés Internacional ICRS. Aquest congrés va portar a Sitges 1.100 inscrits i va generar entorn de 3.300 pernoctacions. Referent a l’impacte econòmic, es calcula que ha deixat a Sitges

775.500 euros, segons dades d’un estudi elaborat pel Spain Convention Bureau amb l’objectiu de conèixer l’impacte dels congressos dins l’Estat Espanyol.

També ha influït en l’ocupació hotelera l’esforç de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges i l’Ajuntament, per generar noves activitats, com la Gay Pride Sitges, que va fer augmentar l’ocupació durant els 4 dies d’esdeveniment fins al 100%.

Segons el Director de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, Claes Akerblom, “estem contents perquè les noves iniciatives tenen una bona acollida i ajuden a dinamitzar l’economia de Sitges com també va ser el cas de la DO World Dance Sport per Setmana Santa. Som conscients però, que encara podem millorar l’oferta turística de Sitges amb més producte, més activitats i perfeccionar les propostes que ja funcionen”.

Des del Gremi d’Hostaleria de Sitges, el seu President, Joan Anton Matas, afirma que “estem satisfets amb l’ocupació hotelera d’aquest estiu, perquè ha augmentat lleugerament respecte l’any anterior. No obstant, s’ha estancat ha disminuït el consum en els restaurants, el client segueix viatjant però no gasta més”.

Aquest estiu el percentatge de visitants que han vingut només a passar el dia a Sitges, ha representat un 43% del total del turisme rebut. L’increment de visitants s’ha vist també reflectit en l’activitat a la nova Oficina d’Informació Turística, on s’han atès de juny a agost fins a 25.780 persones.

Aquestes dades concorden amb els resultats estadístics sobre el perfil del turista de Sitges que conclouen que un 20% del turisme és català, un 13% prové de la resta d’Espanya, un 19% del Regne Unit i un 12% de França.

Pel que fa a les platges, el President de l’Associació de Platges, Manel Martínez, ha afirmat que “el 2009 va ser un cas atípic, amb molts dies de sol. Aquest any però, el maig i el juny han estat més fluixos però els mesos de juliol i agost la situació s’ha recuperat, sobretot els caps de setmana”.

Referent al sector comercial, segons el President de la Federació de Comerciants (FECES), Enrique Fuertes, “els mesos previs a la temporada d’estiu i fins i tot el mes de juny han estat molt durs per al comerç local. Només amb l’entrada del període de rebaixes, durant els mesos de juliol i agost, s’ha aconseguit recuperar el nivell de vendes habitual”.

http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/digg_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/dzone_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blinklist_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/newsvine_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/technorati_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/magnolia_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/sphinn_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/jamespot_16.png http://sitgesblog.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/meneame_16.png

Trackback URI | Comentarios RSS

Escribe un comentario

 • Seleccione el idioma

 • Tiempo en Sitges

  El Tiempo en Sitges

 • Trabajo en Sitges

  ofertas de trabajo - trabajo en sitges
 • Technorati

  Add to Technorati Favorites
 • Unete a nosotros

 • Sitges

 • Fotos de Sitges

  dsc_2607.jpg santa_tecla_2008_1.jpg dsc_9041.jpg dsc_9894.jpg
 • Nube de Etiquetas

 • Archivos

 • Publicidad

 • RSS RSS